Вболівати за «Динамо» в Донецьку не просто...

Вболівати за «Динамо» в Донецьку не просто...

Підтримати нашу команду в Донецьку приїдуть не лише вболівальники з Києва, але й з інших куточків України і навіть Росії. Є прихильники динамівців і в столиці Донбасу та донецької області. Докладніше про те, як вони готуються до поєдинку розповів керівник Фан-клубу "Динамо" в Донецькій області Костянтин Скибин:

- Ми приготували величезний банер, із яким нас не пустили на стадіон під час минулого матчу 7-го квітня. На жаль, його параметри 2 на 3 метри перевищують допустимі розміри, тому, незважаючи на наші зусилля, сьогодні нам також заборонили його проносити. Нас 85 чоловік, причому не тільки з Донецької області, але й з Луганської, а також є представники Одеси та навіть дві людини приїдуть із Москви.

Крім цього, після матчу ми збираємося провести команду в аеропорт. Незалежно від результату, ми хочемо морально підтримати «біло-синіх».

- Напевно, багато вболівальників "Динамо" приїдуть до Донецька в клубній атрибутиці. Як їм буде ходити по вулицях? Як місцеві шанувальники «Шахтаря» до них ставляться?

- Краще приїжджати у звичайному одязі й надягати атрибутику вже на стадіоні. Але, наприклад, минулого разу ми були в місті з динамівськими шарфами, прапорцями і т.д. Ніяких конфліктів не було, але, як водиться, на вболівальників інших команд, а особливо, "Динамо", місцеві дивляться із зневагою.

- Уболівальники "Динамо" з Донецька і області під час матчу будуть знаходитися в тому ж секторі, що і кияни?

- Так. Зазвичай це сектор із лівої сторони за воротами на самому верхньому ярусі за сіткою.

- Які спогади і враження у вас залишилися від квітневого поєдинку команд?

- Мені 45 років, і я вболіваю за "Динамо" з 1974-го року. Завжди дивлюся матчі стоячи, але не вважаю себе "ultras", ми звичайні, пересічні вболівальники. На матчах вболіваємо, підтримуємо команду, як можемо. Так було і минулого разу. Звичайно, засмутилися після тієї поразки. 7-го квітня ми також проводжали команду і на словах підтримували хлопців, як могли.

- Чи є у вас приміщення для Фан-клубу?

- На жаль, ні, фінансову допомогу нам ніхто не надає. Хоча я пропонував організувати якусь кімнату, де можна було б переглядати матчі "Динамо", але ця ідея підтримки не знайшла.

- Які ваші плани на найближче майбутнє?

- Плануємо підтримати команду в поєдинку з донецьким "Металургом". Також постараємося поїхати до Маріуполя, можливо, не в повному складі, але наше представництво буде. А на "Металурзі" наш банер на секторі обов'язково буде присутній. Також зазначу, що тут, у Донецьку, ми не розпещені присутністю команди, постійними спільними заходами, що проводяться, наприклад, в Києві, тому кожен приїзд "Динамо" сприймаємо, як свято. Так що ми живемо "Динамо" і вболіваємо за нашу команду. Всім удачі сьогодні!

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер