Великі зміни з негативним підсумком

Великі зміни з негативним підсумком

Господарям же футбольної складової цього стадіону, динамівцям Києва, в початковій частині чемпіонату не до святкувань. Втративши перед звітною грою цілих п'ять очок команда Олега Блохіна поки знизу догори дивиться за «Шахтарем», «Металістом» та «Дніпром», які пішли вперед.

Головний тренер «біло-синіх», як і раніше, перебуває в пошуку визначення стартового складу. Ось і цього разу відразу п'ять футболістів,які вийшли в минулому турі на поле «Донбас Арени», цього разу з різних приводів опинилися поза перших 11-ти. Праворуч в обороні замість Данило Сильви вийшов із капітанською пов'язкою Олег Гусєв, а місце центрального захисника вперше зайняв абсолютний дебютант Александар Драгович, який посадив Євгена Селіна до запасу.

Несподівано опорником із оборонними функціями цього разу виступив замість Мігеля вперше в сезоні Сергій Сидорчук. Зліва в півзахисті травмованого Андрія Ярмоленка замінив мініатюрний бразилець Дуду, а в атаці вперше в сезоні з перших хвилин, також здивувавши багатьох, позицію зайняв Браун Ідейє, залишивши найкращого на даний момент бомбардира «біло-синіх» Дьємерсі Мбокані спостерігати за грою з лави для запасних .

Аспекти гри

На відміну від двох домашніх попередніх поєдинків «біло-сині» почали без тиску на ворота гостей. Гравці команди, вперше одягнувши форму нового зразка, немов намагалися на полі порозумітися один із одним. Та й складно, напевно, футболістам нинішнього скликання «Динамо», адже кожну гру стартовий склад команди зазнає доволі відчутних змін.

Загалом за весь перший тайм, який проходив у доволі повільному темпі, підопічні Блохіна завдали лише чотири удари, які воротам Безотосного особливої ​​загрози не несли. «Моряки» також ударили чотири рази, але забили. За три хвилини до перерви в результаті швидкої контратаки «Чорноморця» Антонов переграв опонента на правому фланзі, ідеально прострілив до штрафного майданчика, де Прийомов у падінні переправив м'яча у ворота Максима Коваля.

Незадоволений гул трибун, що супроводжував вихід динамівців до роздягальні, мав спонукати «біло-синіх» у другій половині зустрічі, як мінімум додати в активності...

Заміни Блохіна в перерві, який випустив на поле Романа Безуса та Дьємерсі Мбокані, явно свідчили про подібні думки, але на практиці мало в чому позначилися на хаотичних діях господарів, особливо в атаці, де кожен тягнув ковдру на себе.

 

До того ж гості на 49-й хвилині могли подвоїти свою перевагу. Джедже на лівому фланзі переграв Хачеріді, й віддав м'яч під удар Гаю, який поцілити в рамку воріт не спромігся.

У відповідь динамівцям тривалий час запропонувати струнким порядкам гостей було нічого. Але на 54-й хвилині саме вони зрівняли рахунок після дальнього удару Сидорчука.

На 57-й хвилині несподівано з поля пішов Хачеріді, якого замінив Євген Селін. Буквально за кілька хвилин він у зіткненні отримав болюче пошкодження. Перемагаючи біль, захисник «Динамо» протримався у грі до 79-ї хвилини, а потім усе ж був змушений припинити свою участь у грі, залишивши команду в меншості.

До цього двічі вперед могли вийти динамівці. На 74-й хвилині Дуду відверто руками затримали в штрафному майданчику, але пенальті не було призначено, а три хвилини потому схибив із вигідної позиції Мбокані.

«Чорноморець», отримавши в заключну десятихвилинку чисельну перевагу, спромігся в підсумку її реалізувати та вирвати перемогу. На 87-й хвилині після подачі з кутового Фонтанелло вистрибнув вище за всіх та пробив головою, а Самодін, махнувши ногою повз м'яча, дезорієнтував Тремулінаса, який стояв на лінії воріт – 1:2.

Ключовий момент

На 77-й хвилині незбагненним чином схибив Мбокані! Ленс вирізав ідеальну передачу на Дьємерсі, але конголезець, пробиваючи головою, не влучив по воротах із кількох метрів...

 

Топ-персона

Незважаючи на поразку, у складі «Динамо» необхідно відзначити Сергія Сидорчука, який багато працював протягом усієї гри та забив до того ж дальнім ударом свій перший гол за «Динамо».



УПЛ. 5-й тур

11.07.2013. м.Київ. НСК «Олімпійський». 29,174 глядачів

«Динамо» – «Чорноморець» – 1:2 (0:1)

«Динамо»:
Коваль, Тремулінас, Драгович, Хачеріді (Селін, 57), Гусєв (к), Дуду, Сидорчук, Аруна, Ленс, Беланда (Безус, 46), Ідейє (Мбокані, 46).

«Чорноморець»: Безотосний (к), Вангелі, Бергер, Фонтанелло, Сантана, Ковальчук, Бобко, Джедже (Самодін, 85), Прийомов (Рієра, 65), Гай (Валєєв, 80), Антонов.

Голи: Прийомов (42), Фонтанелло (87) – Сидорчук (54).

Попередження: Драгович (44) – Прийомов (39), Гай (56).

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото А.Лукацького, В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер