Усі бомбардири «Динамо» в 2021 році

Усі бомбардири «Динамо» в 2021 році

У календарному році, що минає, київське «Динамо» завоювало два внутрішніх трофеї, ставши чемпіоном України та володарем національного Кубка, а також виступало в 1/8 фіналу Ліги Європи та груповому турнірі Ліги чемпіонів.

У 2021-му «біло-сині» зіграли у всіх турнірах 46 офіційних матчів: 31 – в УПЛ, 6 – у Лізі чемпіонів, 4 – у Лізі Європи, 4 – у Кубку України та 1 – у Суперкубку України. У цих поєдинках динамівці забили 90 м'ячів. Подивимося, хто з футболістів був найвлучнішим у календарному році.

Віктор Циганков (16 голів: 15 – у ЧУ, 1 – у КУ)

Вінгер «Динамо» традиційно активно діяв в атаці, забивши майже половину м'ячів команди в матчах чемпіонату України. За підсумками чемпіонату України-2020/2021 динамівець із 12 забитими м'ячами в суперечці бомбардирів поступився лише Владиславу Кулачу з «Ворскли» (15 голів), а в нинішньому, забивши 11 м'ячів, розташовується за спиною у форварда «Дніпра-1» Артема Довбика (14 голів). У фіналі же торішнього розіграшу Кубка України саме результативний удар Віктора в додатковий час приніс нашій команді жаданий трофей.

Віталій Буяльський (16 голів: 13 – у ЧУ, 2 – у ЛЄ, 1 – у КУ)

Буяльський – єдиний із футболістів «Динамо», який забивав у трьох турнірах, де брала участь наша команда. Два голи півзахисника дозволили «біло-синім» пройти бельгійський «Брюгге» в 1/16 фіналу Ліги Європи-2020/2021, а в чемпіонаті Віталій оформив (за 32 хвилини першого тайму!) перший у кар'єрі хет-трик, забивши тричі у виїздному поєдинку проти полтавської «Ворскли».

Денис Гармаш (9 голів: 8 – у ЧУ, 1 – у ЛЧ)

Мірча Луческу перевів Дениса з опорної зони в напад, і Гармаш виправдовує довіру тренера. На рахунку екс-хавбека (хоча сам футболіст стверджує, що не почувається нападником) вісім м'ячів у чемпіонаті України за календарний рік, а також гол у ворота мюнхенської «Баварії», який став для «біло-синіх» єдиним у груповому турнірі Ліги чемпіонів. 2021/2022.

Артем Бєсєдін (6 голів: 5 – у ЧУ, 1 – у КУ)

Форвард, взимку 2021-го повернувшись після річної дискваліфікації, набрав блискучу форму та своїми результативними діями привернув увагу тренерського штабу збірної України, у складі якої поїхав на Євро-2020. Ось тільки турнір найкращих збірних континенту став для Артема фатальним – грубий фол шведського захисника на тривалий час вивів із ладу нападника. Проте результативність, показана Бєсєдіним у весняній частині сезону-2020/2021, дозволила йому опинитися в топ-4 бомбардирів «Динамо» за календарний рік.

5 – Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко

4 – Карлос де Пена

3 – Беньямін Вербіч, Вітіньйо, Жерсон Родрігес

2 – Олександр Караваєв, Томаш Кендзьора, Богдан Лєднєв, Віталій Миколенко, Денис Попов, Сідклей, автоголи

1 – Ілля Забарний, Владислав Кулач, Ерік Рамірес, Олександр Сирота, Олександр Тимчик, Артем Шабанов

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер