Борис Ігнатьєв: «Із Хачеріді все гаразд, а Михалика ми втратили»

Борис Ігнатьєв: «Із Хачеріді все гаразд, а Михалика ми втратили»

Матчі з «Шахтарем» для «Динамо» завжди особливі. До них прикуто підвищену увагу, все, що з ними пов'язане, стає головною темою обговорення в широкому колі вболівальників. Напередодні недільного протистояння про підготовку динамівців до гри та останні новини зі стану команди розповів асистент тренера Борис Ігнатьєв:

- Після суботньої гри з «Арсеналом» команда отримала два вихідних дні, по завершенню яких розпочалася підготовка до наступного матчу. Щось кардинально змінювати керівництво команди не стало, зосередившись на звичній підготовці. Визначилися з проблемами, які були в попередній грі. Сьомін зазначив негативні моменти, але головну увагу закцентував на позитивних якостях. На жаль, не всі могли брати участі в тренуваннях. Зокрема, це стосується Ярмоленка, якого турбував гомілкостоп. Але це швидко минуло, надалі він працював у загальній групі. На жаль, в одному із тренувань ушкодження колінного суглоба знову отримав Михалик. Зараз він проходить обстеження. Поки складно сказати, наскільки все серйозно, але на гру з «Шахтарем» ми його втратили. Хачеріді вже працює в загальній групі. Шевченко на місці, Алієв, Мілевський та всі інші також здорові.

- Як ви вважаєте, чи зменшиться загострення пристрастей у майбутньому матчі, враховуючи практично повну відсутність спортивної складової?


- Я би не сказав, що гра не матиме значення в плані розподілу місць у турнірній таблиці. Мені здається, навпаки. Підвищене ставлення до гри з'являється в наших футболістів через те, що це найпринциповіший матч із позиції вболівальників та громадськості. Все ж таки, зустрічаються два провідних клуби країни, команди, які визначають політику у футболі. Це накладає відбиток і на психологічний стан футболістів. Кожному хочеться провести гру на високому рівні, враховуючи, що на матч прийде велика армія вболівальників. Жодного вільного місця на трибунах не буде. Вчора ввечері на базі команду відвідав Ігор Суркіс. Маю зазначити, що традиційних, так званих «накачувань», не було. Та, напевно, немає сенсу щось казати, футболісти самі чудово все усвідомлюють. Тому все проходить у звичному режимі, але відчувається, що цей матч є особливим і за значимістю, і за статусом. Безумовно, не хотілося б дати можливість «Шахтарю» стати чемпіоном у Києві. Але головне – потрібно просто виграти. Ми всі чудово розуміємо, що це буде дуже непросто зробити, все ж таки «Шахтар» зараз «на ходу», у них хороший підбір виконавців і величезна мотивація. Цього суперника є сенс поважати, але в жодному разі не боятися.

- Тренерський штаб вже обговорював, як боротися із бразильцями – лідерами атак «Шахтаря»?

- Ні, ця тема поки не стояла. Обговорюється рішення тактичних і стратегічних завдань, а деталі поки не обговорювалися. Ця робота розпочнеться із п'ятниці.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер