Борис Ігнатьєв: «Не бачимо сенсу щось приховувати від «Рубіна»

Борис Ігнатьєв: «Не бачимо сенсу щось приховувати від «Рубіна»

Готуючись до матчу чемпіонату проти «Оболоні», динамівці не забувають про «Рубін». Про те, як вивчають суперника у клубі та готуються до столичного дербі, розповів тренер «Динамо» Борис Ігнатьєв:

- Борисе Петровичу, як у клубі поставилися до суперника в третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів?

- Як до нездорового явища. Відверто кажучи, ми не дуже хотіли, щоб нам дістався «Рубін», оскільки дві команди були найбільш представницькими, авторитетними, і дуже шкода, що комусь із них доведеться припинити боротьбу на такому ранньому етапі. Це не в інтересах футболу, хоча й неминуче. З іншого боку, ми всі чудово знаємо «Рубін» і робимо все можливе, щоб збільшити кількість украй необхідної для підготовки до гри інформації. Вчора наші представники їздили на кубковий матч «Рубіна», також плануємо відправити члена тренерського штабу на наступний матч суперника проти «Терека» до Грозного. З усього видно, що таку ж роботу проводить і «Рубін». Судячи з інформації у ЗМІ, інтерв’ю функціонерів та гравців, можна зробити висновок, що вони також заклопотані ситуацією, що склалася, і роблять усе можливе, щоб підготуватися якомога краще. Зокрема, перенесли гру з «Тереком» із 23-го липня на 22-е, російська федерація пішла їм назустріч.

- Юрію Сьоміну таланить на російські команди – як не «Спартак», то «Рубін»…

- Так, у 2008-му ми вдало виступили проти «Спартака», двічі перегравши його. Хочеться, щоб ця традиція продовжилася.

- Чи сильно змінився «Рубін», відколи «Динамо» грало з ним восени 2009-го?


- Звичайно, зміни помітні. По-перше, кадрові, по-друге, Курбан Бердиєв змінює структуру гри, її ідею та філософію. Зараз віддається перевага короткому й середньому пасу, тотальному контролю м’яча. Раніше вони вважали за краще грати від оборони, використовуючи хороші контрвипади. Сьогодні все по-іншому – вони змушують суперника помилятися при виборі позиції. Команда ідею прийняла й уже багато матчів грає у цьому ключі.

- Напевно, хтось із представників «Рубіна» буде присутнім на грі з «Оболонню». Чи буде «Динамо» щось приховувати від суперника?


- Безперечно, скаут буде. Така специфіка всіх команд. Зараз нічого неможливо приховати. У них уже, напевно, є інформація, як ми проводили матчі з «Шахтарем» у фіналі Кубка України й Суперкубка. Тому не бачимо сенсу щось приховувати.

- Можливо, буде ротація складу в матчі з «Оболонню»?

- Це не в наших інтересах. Як і раніше, з «Оболонню» будуть грати всі найкращі на день матчу футболісти, виходячи із задумки тренера на конкретний матч та тактики гри.

- Перенесення матчу з 19.00 на 20.00 – позитивний момент?

- Звичайно. Це було зроблено на прохання головного тренера, в інтересах гравців та глядачів, для яких ми граємо. За такої спеки під час матчу вболівальники почувають себе некомфортно. Вчора ми були присутніми на матчі «Оболонь» – «Ворскла», який розпочався о 19.00. По всьому було видно, що футболісти не відчували особливого комфорту. Матч їм давався важко. Також ми враховували гру з «Олександрією» (початок о 17.00), в якій показувати футбол було просто неможливо. Потрібно думати і про здоров’я гравців. Це рішення вважаю розумним і своєчасним.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер