Борис ІГНАТЬЄВ: «Ми дуже раді, що перемогли»

Борис ІГНАТЬЄВ: «Ми дуже раді, що перемогли»

- Як ми й передбачали, матч був дуже важким. Ми уважно переглянули останні ігри наших сьогоднішніх суперників, особливо їхній поєдинок із «Шахтарем», і переконалися, що «Волинь» має великий потенціал. Протягом перших 20-ти хвилин до пенальті ми грали добре, контролювали м’яча на половні поля суперника. Але після незабитого пенальті втратили психологічну рівновагу й віддали ініціативу. В діях наших гравців була помітна невпевненість. Але також потрібно віддати належне лучанам, котрі нав’язували нам єдиноборства на кожному клаптику поля. Ми дуже раді, що перемогли. Зараз настав момент істини. Нам не можна відступати, тому ми не можемо грати розкуто й показувати футбол, який тішив би вболівальників. Зараз для нас головне – це очки. Так буває. Тож хочу попросити наших уболівальників проявити розуміння. У нас є претензії до гравців, але потрібно враховувати, що вони вирішують поставлене перед ними завдання.

- Що сталося з Ярмоленком? Здавалося, що «Динамо» грає вдесятьох…

- Ви, мабуть, дуже за нього вболіваєте? Футболіст не може постійно грати на високому рівні, бувають перепади. Але я не погоджуюся, що Андрій виглядав погано. Вчора від Мессі також очікували чогось надзвичайного. Я вважаю, що сьогодні Андрій продемонстрував не найгіршу свою гру.

- Чи вже відомо, наскільки серйозне ушкодження в Шовковського?

- Завтра Олександру зроблять МРТ, за результатами якої можна буде сказати щось конкретне. Він отримав ушкодження плеча й не зміг грати надалі. Лікарі клубу вирішили, що потрібно замінити його на Коваля.

- Коли арбітр призначив пенальті, Алієв запитував у тренерського штабу, хто має пробивати. Чому ви віддали перевагу йому, а не, наприклад, Шевченку?

- У нас є група гравців, яка відповідає за виконання цього стандартного положення, і вони роблять вибір між собою. Б’є той, хто почувається впевненіше. Цих футболістів ми визначаємо заздалегідь, до матчу.

- Чому в другому таймі ви випустили Калитвинцева, хоч багато хто очікував, що в опорну зону вийде Ель Каддурі?

- Перш за все, хочу звернути вашу увагу на те, що сьогодні ми не могли розраховувати на чотирьох гравців основного складу, навколо яких будується ігрова політика нашої команди. Вибір футболістів і так був невеликий і, окрім цього, нам не вистачало українців, тому ми весь час думали, як підсилити гру таким чином, щоб Кравець та Калитвинцев, які вже давно не грали в основному складі, змогли увійти у гру.

- Як ви оціните дії Владислава?

- Він добре провів останній матч за дубль, тому ми вирішили дати йому можливість зіграти за першу команду. Він вийшов на поле і зробив усе можливе, аби я зараз міг говорити про перемогу.

- Після матчу з «Ворсклою» Алієв сказав, що «Динамо» на п’ять голів сильніше за суперника. Така оцінка доволі образлива. Чи може він і сьогодні сказати щось подібне?

- Звісно, це не робить честі людині, але, повторюю, проявіть розуміння, це все емоції. Якби Олександру поставили таке питання наступного дня, навряд чи він відповів би подібним чином. Після матчу футболісти перебувають у такому емоційному стані, що можуть багато чого наговорити. Тому я, наприклад, проти того, аби тренери проводили прес-конференцію одразу після гри, адже не завжди можна чітко проаналізувати все, що відбувалося на полі, а також можна через емоції сказати багато зайвого.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер