Борис ІГНАТЬЄВ: «На 1-му зборі проведемо три контрольних матчі»

Борис ІГНАТЬЄВ: «На 1-му зборі проведемо три контрольних матчі»

Але тренерський штаб нашої команди продовжує вирішувати важливі питання, планувати збори та аналізувати інформацію про потенційних новачків. Детальніше про все це розповів асистент головного тренера «Динамо» Борис Ігнатьєв:

- Під час відпустки їздив із сім'єю відпочити до Словенії, а зараз перебуваю в Москві. Відпочинок поєднується з переглядом можливих майбутніх кандидатів до команди. Намагаємося охопити якомога більше інформаційне поле.

- Чи вдалося хоч трохи відволіктися від минулого чемпіонату й футболу загалом?

- Це дуже складно. Ця круговерть весь час засмоктує, вона необхідна в нашій професії. Якщо відволіктися від цього – втрачаєш темп. Сама природа тренера змушує тримати руку на пульсі подій. Ми дивилися, як грали Росія та України в товариських матчах, стежили за результатами всіх інших команд, бачили, як забивав наш Вукоєвич.

- Чи підтримуєте зв'язок із футболістами, або ж ви їм надали повну свободу?

- «Збірників» ми не чіпаємо. Судячи з інформації, що з'явилася про можливі переходи, були питання щодо деяких легіонерів, тому з ними була розмова. Але поки ні до чого конкретного справа не дійшла. Як ми й очікували, це звичайне заповнення інформаційного поля за відсутності інших новин. Ті, кому цікаво грати в ці ігри, запускають чергову «качку», щоб уболівальникам було що обговорювати, а в нас з'явився головний біль.

- Уже відомо, скільки контрольних матчів «Динамо» проведе на зборі?


- Плануємо три матчі за 10 днів. Суперники поки не відомі, їхнім підбором зараз займаються наші представники й діляться з нами отриманою інформацією. Але остаточно поки нічого невідомо.

- На перший збір не зможуть поїхати дев'ять футболістів «Динамо», які задіяні у національній збірній. Хто з молодих гравців їх замінить?

- Наразі опрацьовується цей список. Він буде побудований на підставі інформації, якою ми володіємо стосовно цих хлопців. Плюс, будемо розмовляти з Андрієм Гусіним та Олександром Хацкевичем. Уже точно ми беремо із собою двох хлопців 1995-го року народження, нападників Яремчука та Тищенка, які, за інформацією нашої ДЮФШ, добре виглядали протягом сезону в ДЮФЛ та чудово себе проявили в матчі проти «Спартака». Їм уже оформлюють візи та інші документи. Також у цьому списку є Хльобас та Макаренко.

- Чи мають під собою підстави чутки про те, що ви можете очолити московське «Торпедо»?

- Немає сенсу говорити про це. Як футболісти переходять із команди до команди на сторінках ЗМІ, так само й тренери. Це питання не підіймалося, та й змінювати київське «Динамо» з його виступами в єврокубках, серйозною організацією на щось інше просто немає сенсу.

- Чи можете окреслити коло потенційних новачків команди?


- Прізвищ у пресі й так предостатньо. Це ігри, які ведуть убік та не дають зосередитися. То ми одного прогавили, то Девич перейшов до «Шахтаря». Такі розмови викликають у вболівальників, з одного боку, бажання придбати того чи іншого гравця, а з іншого – злість, тому що він у результаті не опинився в команді. Тому, поки ми не підписали гравця, обговорювати щось немає сенсу.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер