Борис ІГНАТЬЄВ: «На першому зборі в Австрії молодь була дуже мотивованою»

Борис ІГНАТЬЄВ: «На першому зборі в Австрії молодь була дуже мотивованою»

- Борисе Петровичу, чи все із запланованого вдалося виконати на першому зборі?

- Все, що планувалося, було реалізовано на даному зборі. В рамках тренувальної програми у нас була можливість познайомитися ближче з молодими даруваннями, скласти враження про цих хлопців, і підняти як загальний рівень функціональної підготовки, так і ігровий.

- Доволі несподіваною є поразка від
«Карлсруе» (0:1) в останньому контрольному матчі...

- Звичайно, програвати неприємно, але необхідно враховувати, що він проводився в останній день зборів, на загальному тлі втоми. У першому таймі ми переграли суперника за всіма компонентами, а після перерви німці повністю оновили склад, тоді як у нас залишилися на полі ті ж хлопці.

- Чи задоволений тренерський штаб, як проявила себе молодь?

- Загалом, ми задоволені. Вони були дуже мотивованими, що говорить про їхній високий футбольний інтелекті та зацікавленість у подальшому виступі в «Динамо». У нашій практиці траплялося, що в молодих хлопців була якась байдужість, невпевненість. Тут же, навпаки, були проявлені в багатьох моментах і непоступливість, і бажання заявити про себе на повний голос. Відзначу, не називаючи конкретні імена з педагогічних міркувань, що кілька молодих гравців спромоглися справити на нас враження.

- Нинішнього літа, на відміну від попередніх років, у команди два збори. У зв'язку з цим довелося коригувати програму підготовки?

- Так, звичайно. Цього разу ми плавно входимо до тренувального циклу, ніж минулого року, коли довелося форсувати підготовку, через що восени відчувалася якась функціональна яма. З точки зору методичної обґрунтованості, це цілком прийнятно. Зараз із гравцями, які в нас були в наявності, ми провели більш «надійну» підготовку, і на другому зборі, звичайно, буде реалізована зовсім інша програма
будемо більше уваги приділяти завданням техніко-тактичної спрямованості.

Зараз проблема полягає в тому, як поєднати дві групи футболістів
тих, хто добре відпочив та готувався на першому зборі, а також тих, хто практично не відпочивав у зв'язку з участю в чемпіонаті Європи. Звичайно, вісьмох днів, наданих їм у якості відпустки після серйозного турніру, явно недостатньо, і тут необхідно знайти точний баланс між активним відпочинком та тренувальною роботою.

- Футболісти, які повернулися зі збірних, відразу підключаться до роботи в загальній групі?

- Ні, звичайно. Ми розділимо хлопців на дві групи, і кожна буде займатися за своєю програмою. Спочатку для тих, хто приєднається до команди, буде «втягуючий» режим, після чого будемо підпускати їх до контрольних матчів. Найголовніше для нас
скомпонувати футболістів у єдине ціле та вибудувати командну гру.

- Тренерський штаб будує підготовку, щоб вивести команду на пік форми до старту у кваліфікації Ліги чемпіонів, або з більш далекою перспективою?

- Для нас важливо вдало стартувати у чемпіонаті Україні, вивести команду на такий рівень, щоб вести боротьбу за золоті медалі. Також ми тримаємо подумки участь у Лізі чемпіонів, це дуже важливий момент для нас, а далі вже можна буде робити певні корективи.

Юрій Вишневський

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер