«Боруссія» Дортмунд закликала до єднання заради миру в Європі та допомоги Україні

«Боруссія» Дортмунд закликала до єднання заради миру в Європі та допомоги Україні

26 квітня на найбільшому стадіоні Німеччини – Signal Iduna Park – відбудеться благодійна зустріч київського «Динамо» з одним із лідерів німецької Бундесліги – дортмундською «Боруссією».

Дортмундці підтримали заклик «біло-синіх» щодо проведення товариського матчу, весь дохід від якого буде спрямований на гуманітарну допомогу українцям, які постраждали від жахливої ​​та жорстокої війни, розгорнутої росією на всій території України.

Клуби в найкоротші терміни домовилися про проведення спільного благодійного матчу, і наразі «Боруссія» погоджує з УЄФА час початку зустрічі та заключні деталі міжнародної гри.

Представники «Борусії» зазначають, що клуб не міг залишитися осторонь наслідків незаконної військової агресії росії, яка за кілька тижнів забрала тисячі життів мирних українців. Мільйони українців змушені були шукати притулку за кордоном, незліченна кількість людей втратили свої домівки. З цієї причини важливою місією для дортмундської «Боруссії» є можливість зробити свій внесок у підтримку та допомогу українцям.

«Футбол – найкраще, що є у світі. Але є речі набагато важливіші. Мир, здоров'я, батьківщина, освіта. У центрі Європи нині руйнуються ці цінності. І це дуже боляче. Ми підтримуємо українців, разом із сім'єю «Боруссії» Дортмунд ми вже передали Україні тонни гуманітарної допомоги, і тепер ми також хотіли б зібрати кошти для постраждалих українців», — наводить слова генерального директора дортмундської «Боруссії» Ханса-Йоахіма Ватцке клубна прес-служба.

Виконавчий директор «Боруссії» Карстен Крамер закликав європейців продемонструвати солідарність із народом України у боротьбі за мир: «Ми просимо вас усіх, незалежно від того, підтримуєте ви дортмундську «Боруссію» чи іншу команду, ви футбольний уболівальник чи ні – купіть квиток на наш благодійний матч із київським «Динамо». Давайте продемонструємо солідарність проти війни та за мир у Європі. І найголовніше, давайте разом допомагати українцям. Чистий дохід від цієї благодійної гри буде перерахований організації, яку ми ретельно відбираємо й яка забезпечить негайну допомогу українцям, які її потребують. Це те, за що ми у «Боруссії» виступаємо».

«Благодійна зустріч із «Динамо» відбудеться через три дні після нашої виїзної гри у Мюнхені. Але навіть якби вона пройшла за три дні до поєдинку з «Баварією», ми абсолютно точно вийшли б на поле. На даний момент немає нічого важливішого, ніж єднання заради відновлення миру та допомоги українцям, які опинилися в умовах гуманітарної катастрофи», — зазначив головний тренер «Боруссії» Дортмунд Марко Розе. – Ми раді кожному вболівальнику, незалежно від його клубних уподобань, і кожній людині, яка придбає квиток, щоб допомогти українцям, які так сильно постраждали від війни».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер