»Брага» – «Динамо». Початок о 22:05

»Брага» – «Динамо». Початок о 22:05

Розмірене життя невеликого португальського містечка Брага пожвавлює футбольний матч місцевої команди. Про його проведення можна дізнатися як із численних анонсів у газетах і на телебаченні, а також просто пройшовшись містом. Чи не біля кожного другого кафе історичного центру Браги висить афіша, що пропонує городянам саме в цьому закладі подивитися майбутній матч. А на центральну площу виставлено мікроавтобус, розмальований у червоно-білі кольори, з якого ді-джеї крутять клубні пісні «Браги», а поряд жонглери-футболісти інтригують своїми трюками із м’ячами Ліги Європи перехожих.

Після похмурого Києва у Бразі зараз справжня весна. Вдень стовпчик термометра підтягується до позначки +30, ввечері трохи прохолодніше, але теж дуже приємно та комфортно. Динамівці у Бразі розташувалися в одному з найкращих готелів «Мелія Брага готель». У четвер опівдні за місцевим часом гравці провели нетривале тренування на прилеглому до готелю трав’яному майданчику. Його якість та розміри були дуже придатними для розминки, що дозволило команді зберегти сили та час на переїзд до одного із сусідніх полів.

В четвер в обід, за десять годин до початку матчу, цікава зустріч сталася біля однієї з головних пам’яток Браги церкви Бом-Жезуш. Українські журналісти відвідали її в рамках міської екскурсії, перетнувшись із наставником «Браги» Домінгушом Пасьєнсією, який бажав залишитися непоміченим. Потрапивши в оточення журналістів, тренер приділив хвилин десять часу на спілкування та спільні фотографії. Особливо приємно Пасьєнсії було дізнатися, що про нього в одному з нещодавніх інтерв’ю розповів його давній знайомий та екс-динамівець Сергій Юран. Примітний і сам факт відвідування тренером «Браги» собору. Нескладно здогадатися, про що Домінгуш просив всевишнього. Як виявилося, перед кожним матчем «Брага» заїжджає на підготовку до готелю, розташованого у двох хвилинах пішки від релігійного центру Бом-Жезуш.

У касах стадіоні «Мунісіпал Брага» та в деяких місцях у центрі міста доволі жваво йшла торгівля квитками на сьогоднішній поєдинок «Браги» та «Динамо». Зараз у місті інтерес до «Браги» підвищений, причина тому успішні виступи команди в чемпіонаті Португалії та Лізі Європи. Вартість квитків диференційована – від 3 євро на дитячі квитки до 65 на центральні сектори. Були помічені в місті й уболівальники з динамівською атрибутикою. Деякі з них приїхали з України, а більшість представляють діаспору. Причому не лише Португалії, але й сусідньої Іспанії. Ймовірно, на стадіоні підтримувати «Динамо» будуть до тисячі вболівальників.

Головним рефері поєдинку призначено Йонаса Ерикссона (Jonas Eriksson). Із «Динамо» шведському арбітру перетинатися не доводилося, а ось зустріч із «Брагою» в послужному списку Ерикссона є. Сталося це в сезоні 2007/2008, коли португальці в рамках групового турніру Кубка УЄФА зіграли на своєму полі внічию з мюнхенською «Баварією» (1:1). Допомагати обслуговувати поєдинок шведу будуть його співвітчизники – асистенти арбітра Стефан Віттберг (Stefan Wittberg) та Матіас Класеніус (Mathias Klasenius). Додаткові асистенти – Даніель Сталхаммар (Daniel Stalhammar) та Тобіас Маттссон (Tobias Mattsson). Четвертий арбітр – Стефан Йоганнессон (Stefan Johannesson).

Матч 1/4 фіналу Ліги Європи «Брага» – «Динамо» відбудеться в четвер, 14-го квітня, у Бразі на стадіоні «Мунісіпал Брага». Початок о 22:05. Пряму трансляцію поєдинку дивіться на телеканалі ICTV, за текстовим репортажем стежте на клубному сайті ФК «Динамо».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер