Браун ІДЕЙЄ: «Чому ми повинні когось побоюватися?»

Браун ІДЕЙЄ: «Чому ми повинні когось побоюватися?»

У той самий момент, коли його перспективи в «Динамо» дещо погіршив весняний старт Дьємерсі Мбокані, Браун Ідейє провів, склалося враження, один із найкращих матчів за кар'єру в «Динамо».

Після чого віддав належне партнерам: учора на його сторінці в Instagram з'явився колаж фотографій із матчу проти «Металіста» та коментар самого форварда: «Блискуча гра, хлопці! Важка праця винагороджується. Вірю!»

ДРУГИЙ ХЕТ-ТРИК ЗІРВАВСЯ

- Коли ви дізналися, що вийдете в харківському матчі з перших хвилин?

- Приблизно за три години до гри головний тренер назвав стартовий склад на установці.

- Чи можна говорити, що «Динамо» в Харкові обрало контратакуючий варіант гри, або це господарі змусили вас діяти другим номером?

- Швидше, це був наш вибір. Ми розуміли, що на своєму полі «Металіст» піде в атаку з великим ентузіазмом і, швидше за все, буде прагнути до максимального контролю м'яча. А тому намагалися максимально дбайливо поставитися до своїх моментів, ефективно використовуючи контратаки. Що цілком природно для команди, яка грає з одним висунутим на вістрі форвардом.

- Варто сказати, що цей нападник за перший тайм завдав два удари у площину воріт суперника, й обидва виявилися гольовими! Причому, як мені здалося, в епізоді з другим м'ячем усе вирішив ідеальний прийом м'яча...

- Там багато чого склалося якнайкраще. Насамперед, наше взаєморозуміння з Вукоєвичем. Я правильно відкрився, коли він підняв голову в пошуках варіантів, зреагував на мій рух та видав ідеальний пас. Що ж стосується першого дотику, то він справді виявився вдалим. Якщо б я обробив м'яч гірше, можливості зробити другий могло б не бути.

- Плавно переходимо до моменту з пенальті, який ви вирішили виконати в середині другого тайму. Чия це була ініціатива?

- Моя. Дуже хотілося зробити хет-трик. Справа в тому, що одного разу така можливість в Україні в мене вже була, але я її втратив.

- Нагадайте?

- Минулої весни в Луганську я забив два м'ячі «Зорі» та віддав гольову передачу Ярмоленку. А на останній хвилині матчу арбітр призначив пенальті у ворота господарів, але до м'яча підійшов Гусєв. Цього разу я вирішив узяти гру на себе, відразу ж попросив м'яча...

- ...і спрямували його вище воріт. Що сталося?

- Мені здається, я пробив занадто сильно. Чому? В останній момент воротар посунувся вбік, і мені довелося змінити початкове рішення. Ось і перестарався.

- Засмутилися?

- Так. Але не через втрачений хет-трик, а через те, що не зміг зробити більшого для своєї команди. Адже якби я забив четвертий м'яч, останні хвилини матчу перетворилися б на формальність. Ну а так на нас чекали нервові хвилини...

- Коли востаннє забивали три м'ячі за гру?

- В тому-то й справа, що ніколи.

- Не може бути!

- Так, це був би мій перший хет-трик в Європі.

УСПІХИ «ДНІПРА» НЕ ДИВУЮТЬ

- Як ви вважаєте, «Металіст» у порівнянні з осінньою частиною сезону став трішки слабшим?

- Небагатьом провідним командам Прем'єр-ліги вдалося в останній час уникнути проблем, і харківський клуб - не виняток. Він залишився без кількох важливих гравців, але не зрадив своєму стилю. До речі, в останні роки ми не дуже вдало грали з «Металістом», тому ця перемога додасть нам упевненості.

- Подейкують, що відразу кілька зарубіжних гравців «Динамо» не виключають, що можуть поїхати з України через нестабільну ситуацію в країні...

- Я чув про це лише одного разу. Тільки що. Від вас. Хто ці гравці? Ви можете назвати імена?

- Нещодавно в інтернеті з'являвся матеріал із французької преси з цитатами Мбокані...

- За весь цей час подібних бажань не виявляв жоден із моїх партнерів. Про себе можу сказати наступне: я живу в Києві три з половиною роки. Іноді все відмінно, часом стикаюся з якимись проблемами, але це життя. Так відбувається завжди. Загалом же в Україні мені подобається. І всі мої думки - не про політику, а про «Динамо». Я думаю про клуб, в якому працюю, в якому мені платять зарплатню та надають всебічну підтримку. Така моя відповідь на ваше запитання.

- Вичерпно. Давайте повернемося до футболу. Погоджуєтеся з тим, що ваші шанси на потрапляння до стартового складу проти «Дніпра» тепер помітно збільшилися?

- Це залежить від тренера, який буде оцінювати стан кожного гравця до останнього передматчевого тренування, а вже потім прийме рішення. Моя робота - виходити на поле та допомагати команді.

- Чи вважаєте майбутній матч у Дніпропетровську одним із вирішальних у чемпіонській гонці?

- Ми маємо виходити на цю гру не лузерами, а переможцями. «Динамо» - хороша команда, у нас достатньо очок у таблиці. Чому ми маємо когось побоюватися?

- Нещодавній матч «Дніпра» з «Шахтарем» дивилися?

- Зовсім невеликий фрагмент, поки перебував у роздягальні. Але підсумковий результат мене зовсім не здивував. «Дніпро» зараз сильний.

- Скільки команд, на вашу думку, зійдуться в боротьбі за золото?

- Боротьба загострилася. У минулому сезоні «Шахтар» випередив і нас, і «Металіст». А цієї весни, як мені здається, все буде вирішуватися в останньому турі.

www.sport-express.ua

* фото А.Лукацького

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер