Браун ІДЕЙЄ: «Нам до снаги виграти всі весняні матчі»

Браун ІДЕЙЄ: «Нам до снаги виграти всі весняні матчі»

- За просуванням до виграшу Кубка Африканських Націй стежили, напевно, всі вболівальники «Динамо». Як святкували успіх?

- Святкувати успіх ми почали ще в роздягальні, потім у літаку та ще після повернення до Нігерії. Десь три дні – це точно (сміється). 12 лютого в повному складі вирушили до Абуджи, де в нас був запланований прийом у президента країни. В аеропорту столиці нас зустрічало дуже багато народу. Всі раділи, кричали, вітали, адже наша збірна давно не вигравала цей трофей. Ми на автобусі провезли Кубок від аеропорту до резиденції президента.

- А що особисто для тебе значить ця перемога?


- Я ще ніколи не вигравав серйозного трофею в житті, й Кубок Африки став першим. Упевнений, що це – не межа, і я зможу здобути ще багато перемог, як із «Динамо», так і зі збірною Нігерії.

- Хто першим привітав із настільки значною перемогою?

- Це була моя дружина. Ми були в роздягальні, всі кричали та веселилися, але вона все ж додзвонилася.

- Лукман Аруна та Тайє Тайво, напевно, також були дуже раді?

- Так! Мені дуже шкода, що на Кубку Африки вони не були частиною збірної Нігерії, але перемозі у фіналі хлопці раділи не менше за інших.

- В якому настрої та в яких фізичних кондиціях повертався до Києва?

- У хорошому. Я розумію, що необхідно скоріше забути Кубок Африки та сконцентруватися на виступах безпосередньо за клуб. Лікарі мене перевіряли та сказали, що я готовий грати. Незважаючи на те, що я був далеко від команди, ані на секунду не випускав із поля зору «Динамо». Всі матчі, які транслювалися, я дивився через Інтернет. До речі, був дуже радий, що офіційний клубний сайт тепер має англійську версію. Я постійно стежив за новинами, все читав, вивчав! Раніше доводилося перекладати новини за допомогою електронного перекладача, але не тепер. Хочу подякувати команді офіційного сайту «Динамо» за це!

- Чи була в тебе розмова з Олегом Блохіним?

- Щиро кажучи, ми ще ніколи не розмовляли з ним віч-на-віч. Але оскільки я граю в «Динамо», то, незважаючи ні на що, зобов'язаний демонструвати свої найкращі якості та повністю віддаватися як на тренуваннях, так і в іграх.

- Після поразки від «Бордо» єврокубковий сезон для «Динамо» завершився, і тепер усі сили доведеться віддати боротьбі в чемпіонаті України...

- Саме так і є, адже футбол – гра непередбачувана. Неможливо вигравати всі матчі, інколи трапляються й поразки. Якщо виграти «золото» в нинішньому сезоні практично неможливо, то ми просто зобов’язані посісти друге місце. Що стосується мене, то в кожній грі я намагаюся проявити свої найкращі якості та викластися не на 100, а на всі 110 відсотків.

- А що скажете про головних конкурентів «Динамо» в боротьбі за «срібло» – «Дніпро» та «Металіст»?

- Обидва колективи є дуже сильними й організованими. Також не варто забувати про те, що на даний момент «Дніпро» випереджає нас у турнірній таблиці. До того ж не лише ми, але й ці дві команди завершили свої виступи в єврокубках, а це значить, що боротьба за другу позицію буде дуже серйозною. Але не варто обмежуватися цими командами. У чемпіонаті України достатньо суперників, які також претендують на високі місця. Нам же потрібно бути єдиним колективом та продемонструвати свій найкращий футбол. Вірю, що нам до снаги виграти всі матчі, що залишилися в чемпіонаті України.

- Чого очікуєте від недільного матчу з «Кривбасом»?

- Ми граємо вдома, а підтримка київських уболівальників – це завжди добре. Так, у нас зараз є проблема – ми створюємо багато моментів біля воріт суперника, але не можемо забити. Але я впевнений, що ми зможемо її подолати. Потрібно просто продовжувати працювати. І тоді ми разом подолаємо цей непростий етап.

- У першому колі, коли «Динамо» зустрічалося з «Кривбасом», усе вирішив гол Андрія Ярмоленка наприкінці зустрічі. Як буде цього разу?

- Гадаю, потрібно вирішити долю матчу набагато раніше, бажано ще в першому таймі.

- До завершення чемпіонату України залишилося 12 турів, а на вашому рахунку 13 мячів – на пять менше, ніж у Генриха Мхітаряна з «Шахтаря». Чи вистачить часу, щоб забити більше за всіх та стати найкращим бомбардиром цього сезону?

- На жаль, у першій половині сезону я не реалізував занадто багато моментів, які створювали для мене партнери, тож дуже хочу це виправити. Для цього потрібно постійно працювати над собою. Якщо мені вдасться стати найкращим бомбардиром чемпіонату України, то я буду дуже задоволений. До того ж я тренуюся під керівництвом найкращого форварда в історії «Динамо», й усі його підказки йдуть мені на користь.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер