Браян Себальйос – гравець «Динамо»!

Браян Себальйос – гравець «Динамо»!

ФК «Динамо» (Київ) домовився з бразильською «Форталезою» про оренду 23-річного колумбійського захисника Браяна Себальйоса.

Угода розрахована на півроку, до завершення календарного 2024 року. По завершенні цього терміну «Динамо» матиме право першочергового викупу трансферу футболіста.

Коротка довідка

Браян Себальйос народився 24 травня 2001 року в колумбійському місті Калі. Є вихованцем клубу «Університаріо Попаян», за який юнак дебютував у дорослому футболі, а саме в колумбійській Примері В, за місяць до свого 17-річчя. На початку 2019 року Браян, який виступає на позиції центрального захисника, перейшов до іншого клубу Прімери В – «Депортес Кіндіо», з яким у 2021 році вийшов до вищого дивізіону Колумбії.

На початку 2022 року Себальйос перейшов до бразильської «Форталези». За півтора року, проведених у клубі з однойменного міста, Браян зіграв у 47 матчах, ставши двічі чемпіоном штату Сеаренсе (в 2022-му та 2023-му) та володарем Кубку Нордесте.

Влітку 2023-го центрбек повернувся на батьківщину, вирушивши в оренду до клубу вищого дивізіону – «Атлетіко Хуніор». За підсумками сезону Браян поповнив свою колекцію ще й чемпіонським титулом, тріумфувавши разом із «юніорами» в Torneo Finalizacion-2023.

Також в активі Себальйоса 4 матчі у складі збірної Колумбії U23. Разом із командою Браян брав участь у передолімпійському турнірі на Ігри-2024.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер