Бразильська феєрія замість «теорії»

Бразильська феєрія замість «теорії»

На п'ятий день перебування «Динамо» на зборі в Австрії перестали йти дощи. В телевізійних новинах раз по раз показують сюжети про безпросвітні зливи і повені в сусідніх регіонах, проте невелике альпійське містечко Телфс, поряд з яким знаходиться готель «Інтеральпен», негоди обходять боком.

Свято на честь Дня Конституції України пройшло непомітним у тренувальному таборі «Динамо». Поки рідна країна відпочивала, Валерій Газзаєв влаштував підопічним традиційні два тренування. На першому з них, ранковому, уважним глядачем був відомий у минулому воротар, а нині тренер Станіслав Черчесов. Минулим серпнем дві поразки 1:4 від «Динамо» позбавили Черчесова місця головного тренера «Спартака». До речі, до цього факту Станіслав Саламович ставиться по-філософськи: «В 1989 році «Спартак» у Києві на Республіканському стадіоні обіграв «Динамо» 4:1. Через майже двадцять років із таким же рахунком програв. Історії властиво повторюватися. Гадаю, колись і на спартаківській вулиці буде свято». Хід динамівського тренування Черчесов, звичайно, з дозволу Газзаєва, фіксував до блокноту. Розповів, що раніше місяць стажувався в «Мілані», два тижні в ПСВ. Тепер розглядає пропозиції щодо працевлаштування.

Двічі на рік гравці «Динамо» проходять «спеціальну» фотосесію. Її результати не потрапляють на сторінки сайтів і газет, не стають предметом обговорення вболівальників. За ініціативи генерального директора Резо Чохонелідзе, на початку і після закінчення сезону кожен гравець, надівши облягаючі плавки, фотографується на повний зріст спочатку анфас, а потім ззаду. Отримані результати підшиваються до альбому й є предметом роботи наукової групи клубу. Проводиться порівняльна характеристика, як у часі змінюється м'язова маса та інші аспекти людського тіла. Потім, зрозуміло, робляться відповідні висновки. Традиційно клубний фотограф Андрій Лукацький проводить фотосесію на базі в Конча-Заспі, але цього разу знімальний майданчик перемістився до Австрії. Зайшовши до лікарського кабінету на ранкове медобстеження, футболісти пройшли, напевно, найбільш ранню в житті фотосесію.

До щоденного розкладу робочого дня окрім двох тренувань входить теоретичне заняття. Проводиться воно традиційно після вечері, в просторому конференц-залі. Причиною скасування недільної «теорії» став вирішальний поєдинок Кубка Конфедерацій-2009. Гра збірної Бразилії (особливо в атаці) в поєдинку проти США стала чудовою наочною допомогою для динамівців. Футболісти, одні в себе в номері, інші в холі готелю, налаштували телевізори на трансляцію з ПАР, жваво обговорюючи драматичний за сюжетом поєдинок.

В неділю розташування «Динамо» в Австрії залишив Шахір Бельгазуані, але вже в понеділок відновиться «статус-кво» з 21 футболіста. Опівдні до аеропорту Інсбрука зустрічати новачка команди Леандро Алмейду вирушать представники «Динамо». Планується, своє перше втягувальне тренування бразилець проведе ввечері цього ж дня. Також в «Динамо» із нетерпінням чекають на 1 липня. Окрім контрольного матчу з ФК «Аксамс», цього дня мають повернутися з відпустки африканці Ель Каддурі, Юссуф і Бангура.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Австрії

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер