Бразильський хет-трік – «Динамо» у фіналі

Бразильський хет-трік – «Динамо» у фіналі

Як і очікувалось, харків'яни не здались без бою, і футбол у Києві видався досить цікавим.

Гості приїхали до столиці із цілком конкретним завданням – забити, як мінімум, один м'яч та надійно відіграти в обороні. Із першим завданням вони справились уже на 15-й хвилині. Антонов чудово обіграв Родріго та віддав передачу на вільного Фоміна у центр штрафної. Руслан не промахнувся.

А от із захистом не склалось. Через хвилину Несмачний зряче навісив зліва, Ротань без перешкод бив головою із центра штрафного, м'яч потрапив у перекладину, Руслан другим дотиком невдало пробив, але зробив гольовий пас на Клебера, який на секунду випередив голкіпера та влучив у ціль.

Це означало, що харків'янам потрібно було забивати ще раз. Але цього вечора підопічні Маркевича більше вперед не виходили. Хоча і дуже старались для цього. Гості так і не встигли провести хоча б одну осмислену атаку, як отримали другий м"яч.

Діого фактично змусив голкіпера сфолити у своїй штрафній. Бразилець прокинув м'яч повз воротаря та спровокував Горяїнова на контакт, після якого виявився на газоні. Херсонський суддя Жосан прийняв рішення призначити пенальті. Постраждалий взявся пробивати і зробив це невдало – кіпер парирував м'яч, але Діого підстрахував його співвітчизник Родріго. Оце вже майстер на всі руки! Черговий гол захисника у цьому сезоні.

На певний час гості захопили ініціативу, біля воріт Шовковського періодично ставало гаряче, але без стовідсоткових гольових моментів. Проте вистачало грубощів з боку обох команд. Причому Гіоане, який фолив на супернику, сам отримав травму і, можливо, поповнить клубний лазарет. А втім, сподіаємось, що пошкодження Тібі несерйозне і незабаром він зможе тренуватися та грати.

З початку другого тайму вийшов Мандзюк, який дуже швидко помилився і дав привід Жосану призначити пенальті у ворота Шовковського. Рикун був точним і інтрига відновилась із новою силою. У такій ситуації могло би трапитись усе що завгодно, і харків'яни принесли б господарям чимало неприємностей. У декількох епізодах «Металіст» погрожував динамівському кіперу, але все обійшлось.

А на 83-й хвилині суперники неуважно зіграли у своєму штрафному, проґавили комбінацію «біло-синіх» і Бабич виставив ногу на шляху Алієва. Олександр у момент контакту впав і рефері вдруге показав на «точку» на користь киян. Перший результативний удар Діого Жосан скасував, а от другий був реалізований без порушення правил.

Через три хвилини Горяїнов допустився чергової помилки на виході після подачі кутового та був покараний Гусєвим. Суперник ще двічі пробивав із гарних позицій, і двічі неточно.

Результат – «Динамо» в фіналі, де зустрінеться із донецьким «Шахтарем»


www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер