«Брюгге»: четверо прийшли, п'ятеро пішли

«Брюгге»: четверо прийшли, п'ятеро пішли

Про що казати, якщо взимку клуб розлучився з п'ятьма гравцями, а підписав чотирьох! Плюс ще один футболіст – бразилець Луан Перес – повернувся з оренди в «Сантосі» лише для того, щоб остаточно бути проданим бразильському гранду.

Причому мова лише про гравців обойми, в тому числі й лідерів команди.

Симон Делі, який грав проти динамівців за празьку «Славію» у кваліфікації Ліги чемпіонів, був основним центральним захисником, зігравши 13 матчів у чемпіонаті Бельгії та чотири – в ЛЧ, при цьому майже завжди виходячи з перших хвилин. А проданий у «Монако» за 20 млн євро фланговий форвард сенегалець Крепін Діатта й узагалі був найкращим снайпером команди в поточному чемпіонаті з дев'ятьма голами. Нерідко виходили, хоч переважно й на заміну, ще один крайок Сіб Схрейверс (проданий до «Левена»), центральний нападник чех Крменчик (оренда до ПАОКа), на рахунку якого три голи в чемпіонаті, та відомий за виступами за «Зорю» Денніс Бонавентуре, який забив у цьому сезоні лише одного разу – в Санкт-Петербурзі.

VFL.RU - ваш фотохостинг

Погодьтеся, відомі хлопці пішли, але при цьому всі ці втрати, в тому числі й перехід Діатти, який став другим за сумою трансферу в історії бельгійців, «Брюгге» не складно компенсувати. Наприклад, на флангах атаки дуже здорово виглядають орендований в «Аяксі» вихованець легендарної клубної школи «Де Тукомст» Ланг (він грав проти «Динамо» за «Аякс» у Юнацькій Лізі УЄФА, коли амстердамці розгромили команду Юрія Мороза – 3:0), а також юний та неймовірно перспективний вихованець клубу Де Кетелар.

До того ж прийшло не менше солідне поповнення, причому з чотирьох новачків двоє вже грали за «Брюгге». Саме в «Брюгге» розкрився Набіл Дірар, який грав зліва чи справа в атаці (у «Фенербахче», звідки його орендували бельгійці, він виходив і на фланзі оборони). Власне, Діатта й повторює шлях Дірара. Дірар теж вважався одним із лідерів «Брюгге», теж грав на фланзі атаки й теж пішов із «Брюгге» до «Монако»... Ще один вихованець «Аякса» захисник-універсал (може зіграти на будь-якій позиції в обороні) Денсвіл був основним у «Брюгге», звідки й пішов до «Болоньї», де спочатку був провідним захисником, але у цьому сезоні опинився у глухому запасі (лише п'ять матчів та один вихід у стартовому складі). Ті ж п'ять матчів він уже зіграв за «Брюгге», виходячи, до слова, на лівому фланзі захисту, на позицію українця Едуарда Соболя, з яким грають по черзі.

VFL.RU - ваш фотохостинг

 * Набіл Дірар

Дуже багато очікувань від вихованця «МЮ» Чонга. Цей гравець молодіжної збірної Нідерландів уже виходив в АПЛ у складі манкуніанців, а першу частину сезону провів у «Вердері», зігравши 13 матчів (щоправда, лише чотири у стартовому складі та лише один повністю) у Бундеслізі. Саме у Чонгу тренер «Брюгге» Філіп Клеман і бачить конкурента Лангу та Де Кетелару.

Але головним посиленням «Брюгге» цієї зими, безумовно, став голландський центральний нападник Бас Дост. Цей потужний форвард зростом під два метри та вагою 90 кг, придбаний у «Айнтрахта», багато забивав завжди й усюди. У «Херенвені» він був найкращим снайпером чемпіонату Голландії, у «Спортингу» – чемпіонату Португалії, штампуючи більше 30-ти м'ячів за сезон! Почав він забивати й у «Брюгге». У шести зіграних за «синьо-чорних» матчах він відзначився п'ять разів, причому забивав по голу в чотирьох дебютних іграх за чемпіона Бельгії!

Саме Дост встановив унікальний рекорд чемпіонату Португалії. 45 разів поспіль він вражав ворота суперників ударами в один дотик!!! А з перших 68-ми м'ячів за «Спортинг» у дотик були забиті 64: 12 – з пенальті, 27 – головою, 25 – ногами, але теж без обробки. Погодьтеся, що за таким нападником потрібна величезна увага. Варто за ним не встежити – пиши пропало.

Esf8P9UXcAMetPf

* Бас Дост

Власне, тому я й переконаний, що «Брюгге» лютневий значно сильніший за «Брюгге» грудневий та той же «Брюгге», з яким «Динамо» грало у кваліфікації Ліги чемпіонів влітку 2019 го. Головні зірки команди залишилися: Ванакен, Формер, Міньйоле, Ланг у блискучій формі, плюс з'явився бомбардир, який вміє у прямому та переносному сенсі створювати голи з повітря й забезпечувати результат. Не випадково на даний момент «Брюгге» виграв сім поспіль матчів у чемпіонаті країни, а його перевага над переслідувачами становить уже 14 очок!

Андрій Шахов, спеціально для офіційного сайту ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер