Будівництво амбулаторії за участі фонду братів Суркіс виходить на фінішну пряму

Будівництво амбулаторії за участі фонду братів Суркіс виходить на фінішну пряму

Будівництво нової медичної амбулаторії у Гурівщині Бучанського району Київської області, яка зводиться коштом ФК «Динамо» Київ і Фонду братів Суркіс, триває за планом. Проект наближається до завершення, і скоро в нових стінах лікарі зможуть приймати пацієнтів.

Поки що ж лікарям доводиться працювати в старому, майже непридатному приміщенні, де сиро та темно. Опалення теж поки що не вмикають, доводиться використовувати генератор, щоб нагрітися. Зокрема, це стосується сімейного лікаря Гурівщинської амбулаторії Дмитрівської територіальної громади Сергія Наконечного. У нього своя життєва історія, пов’язана з війною. Через російську окупацію в 2014-му році йому довелося виїхати з Криму, а вже 2022-го через повномасштабні бойові дії залишити Краматорськ.

Але вже скоро Сергій прийматиме пацієнтів у новій будівлі, спроектованій і збудованій за рекордні терміни коштом ФК «Динамо» Київ і Фонду братів Суркіс на місці знищеної внаслідок обстрілів російськими військами на початку березня. На відкриття амбулаторії з нетерпінням чекають місцеві жителі, які дивуються швидкому будівництву. Усім подобалося колишнє приміщення, де напередодні війни був зроблений ремонт, тому люди в очікуванні, якою буде нова будівля. У ній передбачене окреме відділення для дітей зі своїм входом та розділення потоків хворих людей.

Наявність на території сільської громади нової амбулаторії, збудованої з застосуванням всіх сучасних технологій та повністю облаштованої медичною технікою буде великим стимулом для залучення до роботи професійних лікарів, яких відчувається нестача. Тепер же у селі будуть чудові умови для їхньої роботи.

Сергій Нелешко, найстарший в бригаді будівельників, які за короткий час облаштували зовнішній фасад, та розпочали роботу над внутрішніми приміщеннями, розповів, що для них найважливіше виконати свої завдання якісно та якнайшвидше:

- Ми робимо все вчасно, встигаємо виконати усі роботи у строк. Думаю, нам знадобиться ще місяць, щоб закінчити внутрішні роботи.

Таким чином, проект ФК «Динамо» Київ та Фонду братів Суркіс, який розпочався з підписання меморандуму з Міністерством охорони здоров'я України та Київською обласною військовою адміністрацією у середині червня, вже за 5 місяців наближається до завершення, і скоро в стінах нового медичного закладу лікарі зможуть приймати пацієнтів. Поки що ж відбувається накопичення матеріальної бази, техніки комп’ютерів, меблів, тощо. Тож щойно завершиться будівництво, лікарі готові одразу стати до роботи.


Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер