Будні динамівської Академії

Будні динамівської Академії

Футбольна академія київського «Динамо» - це найвищий ступінь ДЮФШ імені Валерія Лобановського, із якої 95% випускників потрапляють у професійні команди - «Динамо-3» (друга ліга чемпіонату України), «Динамо-2» (перша ліга чемпіонату України) і в дублери (чемпіонат України серед дублерів). На сьогоднішній день в академії займається 72 учні. Приблизно 50 % - київські хлопці, які перейшли зі школи на більш високий рівень, решта 50% - талановиті юнаки з регіонів України та іноземці.

В Академії функціонують три вікові групи: 1991 року народження (старший тренер – В’ячеслав Семенов, тренер Журавльов Сергій), 1992 р. н. (старший тренер Крисан Олег, тренер Лень Юрій) і 1993 р.н. (старший тренер Кікоть Павло, тренер Біба Олександр). Заняття проходять на полях бази ДЮФШ „Динамо” ім. В. Лобановського на Нивках і заміській базі «Динамо» в Конча-Заспі. Особливість у тому, що групи займаються за трирічною програмою підготовки з одними і тими ж спеціалістами до моменту випуску. Більше того, всі хлопці перебувають на контрактах і на повному забезпеченні клубу (екіпіровка, проживання в гуртожитку, навчання в школі № 175 міста Києва, харчування, тренажерний зал, басейн).

У ДЮФШ ім. Валерія Лобановського групи від семирічного віку передаються від одного тренера до іншого, які являються спеціалістами у різних вікових та психологічних категоріях учнів.

У цьому році випускається група В’ячеслава Семенова. Його вихованці вже ставали чемпіонами і призерами першості України в Дитячо-юнацькій футбольній лізі України і першості столиці. У 2007 році вони посіли 4 місце в міжнародному турнірі-меморіалі Брагіна в Донецьку. Більше того, захисник Прилєпов (народився в Харкові), воротар Антон Ситніков (уродженець Запоріжжя), захисник Тимур Порцванія (натуралізований гравець із Тбілісі) являються основними гравцями національної збірної сімнадцятирічних (старший тренер – Анатолій Бузник). Як, власне, і київські хлопці Ярослав Сокіл, Михайло Коваленко і Михайло Мамін. У лютому юнаки були залучені до роботи на навчально-тренувальному зборі в командах „Динамо-3” і „Динамо-2”, відповідно в Криму і на Кіпрі.

З березня U-17 київського „Динамо”, як і раніше, займатиметься в загальній групі по дві академічних години (одна академічна година становить 45 хвилин), а також годину за індивідуальним планом підготовки (вдосконалення техніки, фізичної форми, тактична виучка), таким чином загалом проводячи три заняття в день.

«Наше завдання – розпізнати талант, який розкриється в професіональному футболі без шкоди для здоров’я. Академія – заклад під стать професійному училищу, адже тут хлопці здобудуть професію. І можу запевнити, що «золота молодь київського «Динамо» (як хлопців охарактеризував головний тренер київського «Динамо» Юрій Сьомін) вистрілить і принесе великі перемоги, у тому числі на міжнародному рівні і поверне футбольну славу футбольній столиці України. Тим паче, що клуб узяв курс на українізацію, а національна Федерація запроваджує жорсткий ліміт на легіонерів. А за планом генерального директора клубу Резо Чохонолідзе, у найближчому майбутньому перша команда повинна складатись на 70-80% із доморощених гравців, вихованців клубної школи”, - розповів В’ячеслав Семенов.

Прес-служба ФК "Динамо" (Київ)

P. S. За цим матеріалом у найближчрму номері офіційного журналу УЄФА вийде стаття про Академію ДЮФШ імені Валерія Лобановського.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер