Бутси Михалика і зачіска Хачеріді

Наближається до екватора підготовчий збір «Динамо» в Ізраїлі. Перша його половина, завдовжки в тиждень, пройшла під знаком щоденних дворазових тренувань, а друга частина буде присвячена контрольним іграм. Загалом на землі обітованій їх буде чотири.

Невеликому містечку Кейсарія характерні волога зима і сухе літо. В останні дні задощило. Опади нетривалі, по кілька хвилин, можуть випадати п'ять-сім разів на день. В основному дощі йдуть ночами, через що сон гравців стає тільки міцнішим. На графік тренувань зміна погоди ніякого впливу не мала. На полі сучасний дренаж, і навіть зазвичай «найзатоптаніші» його ділянки, штрафні площі, перебувають у чудовому стані. А ось гравцям деякі корективи до свого обмундирування внести довелося. «Зазвичай я тренуюся в бутсах із тринадцятьма шипами, а на вологому полі вважаю за краще з шістьма. Так вище зчеплення з газоном, не ковзаю», - розповів Тарас Михалик. На питання, наскільки комфортно йому тренуватися в дощ, зрозуміло відповів Євген Хачеріді: «У кого зачіска коротка, тому все одно. Змахнув рукою краплі, і працюй далі».

На полі Хачеріді колоритна фігура, часто навколо нього відбуваються цікаві епізоди. Під час розминки партнер так високо накинув на голову м'яча, що Євген, за його-то зросту, до нього не дотягнувся. До здавалося звичайної для футбольних тренувань ситуації трохи гумору вніс Володимир Шевчук. «Женя, ти напевно у «Волині» найнижчим був, навіть на «стандарти» до штрафної не підключався». Радує, що проблеми із зламаним пальцем у динамівця, який влітку заслужив у Валерія Газзаєва місце у стартовому складі, позаду. «Інколи біль виникає, але тренуванням він не заважає», - описав свій стан захисник. До речі, у вільний час Хачеріді зайнятий новою для себе справою – освоює комп'ютер. А з ним й Інтернет, відразу дізнавшись у досвідченіших динамівців адреси найпопулярніших сайтів.

У тренуваннях команди все більше ігрових вправ, двосторонніх ігор. У середу вранці футболісти розділившись на два склади, умовно одяглися в «зелені» й «червоні» накидки та зіграли на полі «від штрафної до штрафної» міні-матч. Спершу лідер «зелених» Мілевський вийшовши віч-на-віч із Бойком відкрив рахунок. Розвинути успіх команді капітана не вдалося – Зозуля з кількох метрів точно пробив під поперечину. Потім Гусєв знову вивів «зелених» уперед, із чим знову-таки не погодився Зозуля. У результаті двадцятихвилинна двохсторонка закінчилася бойовою нічиєю 2:2.

 

Дмитро Шаповал, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Кейсарії (Ізраїль)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер