CEE Cup 2022. «Динамо» U19 – «Славія» U19 - 2:2. Звіт про матч

CEE Cup 2022. «Динамо» U19 – «Славія» U19 - 2:2. Звіт про матч

У неділю, 24 липня, юнацька команда "Динамо" провела другий матч на міжнародному турнірі CEE Cup 2022, який триває у Празі. Сьогоднішнім суперником киян стала місцева "Славія".

У першому турі обидві команди перемогли англійську "Астон Віллу" (динамівці здобули мінімальну перемогу завдяки голу Кремчаніна з пенальті, а "Славія" виграла з рахунком 2:1), тож у звітній зустрічі вирішувалася доля лідерства в групі та виходу до фіналу.

У порівнянні з учорашнім матчем проти "Астон Вілли" Ігор Костюк зробив три зміни у стартовому складі: сьогодні з перших хвилин замість Маткевича і Горбача вийшли гравці атаки Кремчанін і Дзень, а місце в воротах зайняв не Авраменко, а Погорілий.

Заволодівши ініціативою зі старту матчу, "Динамо" фактично не дозволяло господарям переходити центр поля. Однак і до гостроти біля воріт "Славії" справа доходила нечасто, хоча кияни активно атакували, використовуючи обидва фланги.

На 10-й хвилині Кремчанін увірвався до штрафного "Славії" лівим флангом і потужно пробив по воротах - якби гравець суперників не кинувся під м'яч, динамівці цілком могли б повести в рахунку. Пізніше Кремчанін опинився вже на протилежному фланзі, звідки прострілював до штрафного, однак ніхто з партнерів не встиг на цю передачу. За кілька хвилин той же Кремчанін опинився на добиванні після удару Дзеня та рикошету від захисників, але пробив повз площину воріт. Міг відзначитися і найкращий гравець матчу з "Астон Віллою" Царенко - після його удару з дальньої дистанції м'яч пролетів над поперечиною.

З середини першого тайму гравці "Славії" почали вище зустрічати динамівців і кілька разів змогли прорватися до воріт Погорілого. Втім, і їм тривалий час не вдавалося створити гольові нагоди - можна відзначити хіба що дальній удар низом від капітана "Славії" Лопатара, однак голкіпер "Динамо" контролював ситуацію в тому моменті.

На 33-й хвилині "біло-сині" повели в рахунку - Царенко зробив простріл із правого флангу до штрафного, де Слесар з лінії воротарського в дотик замкнув передачу. 

Яцик міг одразу ж розвивати перевагу, але на його удар із гострого кута зреагував воротар "Славії" Томас. Результативною для капітана "Динамо" виявилася друга спроба - на останніх хвилинах першого тайму після прострілу Бенедюка зліва Яцик підхопив м'яч у районі 11-метрової позначки та точно пробив у дальній кут. На перерву команди пішли за рахунку 2:0 на користь киян, хоча на останніх секундах компенсованого часу чехи створили свій найкращий момент першої 40-хвилинки. Рандазу прорвався лівим флангом та прострілив у центр від лицьової лінії, але його партнер пролетів повз м'яч.

Вже в дебюті другого тайму схожий епізод мали й динамівці, однак прострілу Бенедюка не вистачило завершення. Не розпорядився м'ячем і Грохольський, який, щойно вийшовши на заміну, вибіг віч на віч із воротарем "Славії".

Ближче до екватору тайму представникам Праги вдалося неочікувано зрівняти рахунок і повернути інтригу в перебіг матчу. Протягом двох хвилин Якуб Дуфек і Давід Хайєк скористалися двома поспіль провалами в центрі оборони "Динамо", по черзі обігравши Антона Боля та вразивши ворота Погорілого. 

Вирішальні хвилини поєдинку динамівці провели з м'ячем і навіть відзначилися втретє, однак це взяття воріт у виконанні Царенка не було зараховане через офсайд у Антона. Тож фінальний свисток зафіксував рахунок 2:2, який за додатковими показниками вивів до фіналу, де вже очікував суперника бразильський "Палмейрас", празьку "Славію".

Динамівці, у свою чергу, зіграють у поєдинку за третє місце, який відбудеться 26 липня на Stadion Admira Praha (початок - о 12:15 за Києвом). Нашим суперником у цьому матчі стане інший представник Праги - "Спарта".

Турнір CEE Cup 2022

"Славія" (Прага, Чехія) - "Динамо" (Київ, Україна) - 2:2 (0:2)

"Динамо": 1. Погорілий - 20. Гусєв (16. Цілик, 71), 17. Філатов (3. Балаба, 57), 4. Боль, 8. Бенедюк - 22. Саленко (11. Грохольський, 47), 6. Яцик (к), 10. Царенко, 7. Слесар (19. Маткевич, 41), 13. Кремчанін (21. Василець, 60) - 23. Дзень (9. Горбач, 50). 

Голи: Дуфек (54), Хайєк (56) - Слесар (33), Яцик (38).

Попереджені: Лопатар (29), Рандазу (34), Коларж (80+1), Планка (80+4) - Кремчанін (40), Бенедюк (60).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер