Cергію Сидорчуку – 22!

Cергію Сидорчуку – 22!

У грудневі дні минулого року цей перспективний футболіст уклав довгостроковий контракт із «біло-синіми» й у весняній частині сезону регулярно потрапляє до заявки на матчі Прем'єр-ліги, в деяких із яких він уже встигнув узяти участь, виходячи на заміни.

Швидше адаптуватися в динамівському колективі Сергію допоміг його найкращий друг Максим Коваль, із яким він познайомився у дитячому віці восьми років.

Разом вони опановували футбольну науку й у запорізькому «Металурзі» під керівництвом Віктора Трегубова. Коваль перейшов до «Динамо» раніше, тепер же до нього приєднався й Сидорчук.

Сергій пройшов усі щаблі запорізької футбольної системи та дебютував у Прем'єр-ліги 23 серпня 2009 року у грі з донецьким «Металургом». Падіння запорожців до 1-ї вітчизняної ліги не зупинило прогрес перспективного гравця. Той період сам Сидорчук вважає корисним у плані змужніння.

- Там я пройшов своєрідну школу життя. До цього моє ігрова практика в Прем'єр-лізі не була достатньою, а от у 1-й лізі я та інші молоді гравці отримали більше можливостей проявити себе, потихеньку відчуваючи себе лідерами колективу.

Перехід до найтитулованішого клубу країни не став для Сергія несподіваним. Про те, що динамівці мають предметний інтерес, він, за власним визнанням, знав як мінімум за півроку до підписання контракту з «Динамо».

- Я в «Металурзі» зростав, як гравець, робив свої перші професійні кроки... Але хочеться зростати у своїй майстерності та рухатися далі.

Дебют у складі «біло-синіх» в УПЛ для Сидорчука відбувся 10 березня у виїзному матчі з луцькою «Волинню» (2:0). І нехай ігровий час у тій та наступних зустрічах був не настільки великим, але Сергію він дозволив отримати необхідну впевненість.

- Я грав із Велозу та Кранчаром у середині поля, й мені сподобалося з ними взаємодіяти.

Про себе Сидорчук говорити не любить, хоча не приховує, що його рідна позиція – центральний півзахисник. Не опорний, не плеймейкер, який розташовується під нападниками, а саме центральний. За його зізнанням, він завжди намагається виконувати креативні дії на полі, а, граючи в такій команді, як «Динамо», з такими людьми він має лише позитивні враження.

Дуже важливо, що перспективний гравець розуміє, які якості йому необхідно продемонструвати для того, щоб потрапити до динамівської основи.

- Наш головний тренер Олег Володимирович Блохін дуже вимогливий та суворий. Він часто говорить мені фразу, яка його може охарактеризувати: «За красиві очі ніхто грати в мене не буде».

Що ж, побажаємо Сергію в День його Ангела проявити всі свої найкращі ігрові таланти в «Динамо», які він, безсумнівно, має.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер