«Champions Cup». «Динамо» U16 перемогло «Хайдук» (Спліт) 2:0

«Champions Cup». «Динамо» U16 перемогло «Хайдук» (Спліт) 2:0

Після обіду та нетривалого відпочинку кияни провели другий матч на турнірі «Champions Cup», присвяченому пам’яті Габора Ноймана, організатором якого виступає Академія ФК «Варда» (Кішварда).

Суперником команди Олексія Дроценка та Павла Чередніченка став чемпіон Хорватії «Хайдук» (Спліт). Порівняно з першим матчем тренерський штаб киян провів помітну ротацію у складі, надавши ігрову практику тим футболістам, які менше грали у першому поєдинку.

Нагадаємо, що перший поєдинок з угорською академією Пушкаша завершився для нашої команди мінімальною поразкою на останніх хвилинах 0:1. Щоб поборотися за перше місце у групі та вихід до фіналу змагань нашій команді потрібно було будь-що перемагати хорватів та розраховувати на поразку академії Пушкаша у матчі з тим же «Хайдуком».

Тому кияни з перших хвилин узялися до справи. Мав виводити свою команду вперед Калин, але його удар із меж штрафного майданчика прийшовся вище воріт. На потужний удар Шевченка з правого краю штрафного майданчика встиг зреагувати воротар «Хайдука». Біля протилежних воріт хорвати намагалися використовувати флангові простріли та навіси, але перші не проходили, а під час других верхову боротьбу вигравали наші футболісти. Команди швидко переходили центр поля та грали швидко і динамічно. Через спеку арбітр у середині кожного тайму робив паузу, щоб гравці обох команд могли попити води, а тренери її використовували, щоб дати настанови своїм підопічним.

Мабуть, на киян вони подіяли краще, адже одну зі своїх наступних атак вони завершили забитим м’ячем. Щоправда, спрямувати його в сітку вдалося лише з третьої спроби. Активну участь в епізоді взяв Калин, а завершального удару завдавав Лобко: на перший його удар зреагував воротар, другий заблокував захисник і, нарешті, з третього разу Віталій влучно пробив повз воротаря. Згодом наші хлопці створи ще один хороший момент: на перший удар знову зреагував воротар «Хайдука», а Коробов після добивання влучив у стійку із зовнішнього боку.

Другий тайм теж активніше розпочали динамівці, які одразу взяли м’яч під свій контроль. Щоправда, на кілька хвилин хорватам удалося наблизитися до наших воріт, але з потенційними загрозами впорався Микитенко. Відповідь динамівців була вражаючою: Шевченко посприяв Осипенку, і той чудовим ударом результативно завершив атаку своєї команди, подвоївши рахунок. Близьким до того, аби довести рахунок до великого, був Пашко, який спрямував м’яч у праву «дев’ятку», але він пролетів трохи вище хрестовини. А Нестеренко зовсім трохи не встиг, щоб замкнути дальню стійку після прострілу партнера зліва.

Біля протилежних воріт у суперника одного разу пройшла хороша атака, яку їм удалося завершити ударом по воротах – м’яч пролетів зовсім поруч із дальньою стійкою. У час, що залишився до фінального свистка, два моменти мав Пономаренко, по одному – Нестеренко та Пашко, але рахунок на табло більше не змінювався.

Завтра, 22-го серпня, «Динамо» U16 проведе заключний матч на турнірі «Champions Cup», присвяченому пам’яті Габора Ноймана. Місце, яке наша команда посіла на груповому етапі та суперник, з яким кияни зустрінуться, стануть відомі пізніше, після того як завершиться решта матчів в обох групах.

Турнір «Champions Cup», пам’яті Габора Ноймана U16. 2-й тур

21.08.2021. Кішварда, база ФК «Варда»

«Динамо» – «Хайдук» (Спліт) – 2:0 (1:0)

«Динамо»: 1. Микитенко, 5. Захарченко, 13. Коробов, 17. Нестеренко, 23. Бельчіков (20. Мариновський, 31), 6. Хмеловський (8. Білий, 41), 14. Іщенко, 7. Осипенко (19. Пашко, 41), 21. Калин (18. Кузик, 41), 22. Шевченко, 10. Лобко (11. Пономаренко, 31).

Голи: Лобко (23), Осипенко (37).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер