Час змін у Лізі Європи

Час змін у Лізі Європи

З метою підвищити інтерес до Ліги Європи УЄФА європейський футбольний союз пішов на деякі нововведення. Одне з них полягає в тому, що переможець турніру отримує путівку до Ліги чемпіонів УЄФА.

У сезоні 2009/10 Ліга Європи прийшла на зміну Кубку УЄФА. За всю історію турніру почесний трофей виборювало багато відомих гравців та клубів. Багато хто мріє піти стопами Дієго Марадони, Роналдо, Юргена Клінсманна та Радамеля Фалькао, а тепер тріумфатор Ліги Європи буде отримувати й додаткову нагороду.

Команда, яка 27 травня 2015 року виграє фінал Ліги Європи у Варшаві, отримає путівку до Ліги чемпіонів, де візьме старт як мінімум із раунду плей-оф.

Якщо чинний переможець Ліги чемпіонів пробивається до групового етапу, досягнувши необхідного результату в національній першості, чемпіон Ліги Європи теж потрапляє до основної сітки.

Загалом формат Ліги Європи залишається тим же. Після трьох відбіркових раундів проходить раунд плей-оф, груповий етап, а потім матчі на виліт. Зате зміниться кількість команд, які розпочинають боротьбу на тій чи іншій стадії.

• Більше клубів безпосередньо потрапить до групового етапу – 16 замість нинішніх семи. Мова йде про 12 переможців національних кубків у країнах із найвищим рейтингом, володарів п'ятих місць у чемпіонатах трьох провідних країн та команда, яка фінішує четвертою в першості країни, що має четвертий рейтинг.

• Результати в чемпіонатах країни вийдуть на перший план. Якщо володар національного кубка вже виборов путівку до Ліги чемпіонів, до Ліги Європи потрапить найкращий клуб країни, який ще не пробився до цього турніру. Фіналісти національних кубків більше не потрапляють до Ліги Європи.

www.uefa.com

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер