«Челсі» переміг «Тоттенхем» у лондонському дербі

«Челсі» переміг «Тоттенхем» у лондонському дербі

Головним питанням до менеджера наступного суперника “Динамо” в Лізі Європи було, чи отримає місце у старті Кепа Аррісабалага після інциденту, який стався за його участі у фіналі Кубка ліги, та шквалу критики, який обрушився на нього після цього. Незважаючи на публічні вибачення з боку голкіпера та пояснення з боку Мауріціо Саррі, місце у воротах дісталося досвідченому Віллі Кабальєро.

Крім посту номер один, заміни у складі “Челсі” торкнулися лівого флангу, куди повернувся Маркос Алонсо, якого в минулому матчі підміняв Емерсон. На позиції лівого центрального півзахисника Росса Барклі замінив Ковачич, а на вістрі замість Азара вийшов центрфорвард Гонсало Ігуаін. Відповідно, бельгієць зайняв більш звичну для себе позицію вінгера, а Вілліан опинився в запасі.

Саме Ігуаін мав перший гольовий момент у грі, але після його удару на шостій хвилині м’яч влучив у стійку. Перша половина тайму була за аристократами, а у другій перевагу вже мали гості.

Утім, головні події на полі розгорнулися по перерві. Ключовою у грі стала 57-ма хвилина, коли “Челсі” вдалася зразкова атака правим флангом. Після вертикального пасу від Аспілікуети Педро прорвався до штрафного майданчика та потужно пробив лівою низом - м’яч проскочив між ніг Уго Льоріса. Узагалі, Педро взагалі був кращим на полі, не тільки ефективно діючи в атаці, але і вдало відпрацьовуючи у відборі.

Гості не зуміли створити бодай щось у відповідь - дуже надійно зіграла оборона “аристократів”, які не пропускають вже у третій грі поспіль.

Удар Педро залишився єдиним ударом у площину воріт на обидві команди. Другий м’яч гості забили самі собі - Кіран Тріпп'єр віддав вкрай невдалий пас назад на Льоріса, відправивши м’яч повз голкіпера, який вийшов із воріт, у сітку. Цей курйозний гол поставив крапку у матчі.

Конкуренти “Челсі” за четверте, лігочемпіонівське місце, теж не втратили очки у середу, тож команда Саррі залишилася на шостій позиції, відстаючи на два очки від “Манчестер Юнайтед” і на три від “Арсеналу”, проте маючи гру у запасі. Від “Тоттенхема”, який залишився на третій позиції і теж має на гру більше, “Челсі” відділяє сім очок.

Перед зустріччю з київським “Динамо” у “Челсі” попереду ще одне дербі - у гостях проти “Фулхема”. Цей матч відбудеться у неділю.

Англійська Прем’єр-ліга

“Челсі” - “Тоттенхем Хотспур” - 2:0

“Челсі” (4-3-3): Кабальєро - Аспілікуета, Рюдігер, Давід Луіс, Алонсо - Канте, Жоржиньйо, Ковачич (Лофтус-Чік, 77) - Педро, Ігуаін (Жиру, 84), Азар (Вілліан, 60)

“Тоттенхем” (4-2-3-1): Лльоріс - Тріпп’єр, Санчес, Алдервейрелд, Дейвіс - Сіссоко (Роуз, 85), Вінкс - Ламела (Льоренте, 70), Еріксен, Сон (Лукас Моура, 80) - Кейн.

Голи: Педро (57), Тріпп’єр (84, автогол)

Фото Chelsea FC

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер