«Челсі» програв «Манчестер Сіті» у серії пенальті фіналу Кубка ліги

«Челсі» програв «Манчестер Сіті» у серії пенальті фіналу Кубка ліги

Команда Мауріціо Саррі зустрілася з "Манчестер Сіті" Хосепа Гвардіоли у фіналі Кубка ліги. Цей матч зібрав на "Вемблі" без малого 82 тисячі глядачів, яким не судилося побачити забиті м’ячі ні в основний час, ні у двох 15-хвилинках екстра-тайму.

Однак, уболівальники явно не нудьгували - команди видали напружений поєдинок, який не дозволяв відволіктися від того, що відбувалося на полі, усі 120 хвилин. До стартового свистка роль фаворита зустрічі букмекери відводили манкуніанцям, проте "аристократи" провели хороший матч, створивши чимало шансів для того, аби вирвати перемогу в матчі, і часом навіть перегравали суперника, який традиційно більше володів м'ячем.

Особливо багато клопоту команді суперника завдав Еден Азар, стримати якого в багатьох випадках "городянам" вдавалося лише ціною порушень правил. Кілька разів бельгієць створював вірні гольові моменти для своїх партнерів, однак ті їх не реалізували.

Все звелося до післяматчевій серії пенальті, якій передував курйозний епізод - Саррі вже був готовий випустити на поле досвідченого воротаря Віллі Кабальєро, до слова, майстра серій пенальті, вважаючи, що основний голкіпер "синіх" Кепа Аррісабалага не зможе продовжити гру в зв'язку з судомою. Однак сам Кепа відмовився від заміни, викликавши гнів наставника "арістократів".

У підсумку, героєм фінального поєдинку молодий іспанський голкіпер не став, відбивши лише один удар у післяматчевій серії, у той час як його партнери не реалізували два 11-метрових - Жоржиньйо і Давід Луїс. 3:4 - і трофей полетів до Манчестера.

До слова, у серпні минулого сезону "Челсі" поступився "Манчестер Сіті" і у поєдинку за Суперкубок Англії, а минулого понеділка вилетів із Кубка національної Футбольної Асоціації, програвши з рахунком 0:2 на "Стемфорд Брідж" іншому топ-клубу з Манчестера - "Юнайтед ".

До першого матчу з київським "Динамо" "пенсіонери" проведуть ще два матчі в Прем'єр-лізі - 27 лютого вдома з "Тоттенхемом" і 3 березня в гостях, але також у Лондоні, з "Фулхемом".

Нагадаємо, 7 березня на "Стемфорд Брідж" завітає команда Олександра Хацкевича.

Кубок англійської ліги 2018/2019. Фінал.

24.02.19. Лондон. "Вемблі". 81 775 глядачів

"Челсі" - "Манчестер Сіті" - 0:0 (по пенальті 3:4)

"Челсі" (4-3-3): Кепа - Аспілікуетa (к), Рюдігер, Давид Луїс, Емерсон - Канте, Жоржиньйо, Барклі (Лофтус-Чік 88) - Педро (Хадсон-Одоі 79), Азар, Вілліан (Ігуаїн 96).

"Ман Сіті" (4-1-4-1): Едерсон - Уокер, Отаменді, Ляпорт (Компані, 46), Зінченко - Фернандіньо (Данило 91), Бернарду Сілва, Кевін Де Брейне (Сане 86), Давід Сілва (Гюндоган 79) , Стерлінг - Агуеро.

Фото Chelsea FC

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер