Чемпіонат ДЮФЛ U17. Еліт-ліга. 1-й тур. «Волинь» (Луцьк) – «Динамо» – 1:5

Чемпіонат ДЮФЛ U17. Еліт-ліга. 1-й тур. «Волинь» (Луцьк) – «Динамо» – 1:5

У рамках першого туру Еліт-ліги чемпіонату ДЮФЛ серед команд U17 (футболісти 2005 року народження) київське «Динамо» гостювало в Луцьку, де зустрічалося з місцевою «Волинню».

Кілька днів тому велика група динамівців у складі збірної України U17 завершила виступ на Bannikov Cup, де «жовто-сині» посіли друге місце, поступившись у фіналі в серії пенальті команді Туреччини. Саме у зв’язку з цим тренерський штаб «Динамо» вдався до ротації, залишивши в запасі більшість із гравців, що захищали честь країни на турнірі.

Але й без основних виконавців «біло-сині» володіли беззаперечною перевагою. Щоправда, до особливих моментів справа тривалий час не доходила. У дебюті зустрічі можна згадати хіба що стрімкий прохід Зоренка правим флангом та вихід віч-на-віч із воротарем, але наш нападник не зміг переграти його.

Свою ігрову та територіальну перевагу підопічним Євгена Ястребинського вдалося втілити в голи наприкінці першої півгодини гри. Спочатку після навісу з правого флангу м’яч прилетів на дальній кут воротарського майданчика, і Цілик розстріляв воротаря з близької відстані – 0:1, а згодом Микитюк зорієнтувався у штрафному майданчику після того, як м’яч відскочив до нього від захисника, та точно пробив у кут – 0:2.

Господарі робили ставку переважно на подачі зі стандартів. В одному з епізодів гравець «Волині» пробив зі штрафного, призначеного метрах у 20-ти від воріт, але Косач у блискучому стрибку парирував на кутовий. А перед самою перервою «біло-сині» довели рахунок до розгромного. Зоренко увірвався до штрафного майданчика з правого флангу, був збитий захисником і сам же реалізував пенальті, розвівши м’яча та воротаря по різних кутах – 0:3.

Після перерви динамівці продовжили збільшувати свою перевагу. Спочатку після переведення з лівого флангу на правий кут воротарського майданчика Ковальов прийняв передачу та пробив повз воротаря – 0:4, а за кілька хвилин після прострілу з правого флангу воротар не зміг зафіксувати м’яча в руках, і сфера від ноги захисника «Волині» Янюка залетіла до сітки – 0:5.

Після цього динамівці, особливо не напружуючись, довели матч до впевненої перемоги. Щоправда, вже на останніх хвилинах дозволили супернику забити гол престижу. Котуха у власному штрафному майданчику збив опонента, який вривався з лівого флангу, і Шворак реалізував пенальті.

У підсумку, 5:1 – випускна група Академії «Динамо» впевнено розпочинає новий чемпіонат України.

Чемпіонат ДЮФЛ U17. Еліт-ліга. 1-й тур

«Волинь» (Луцьк) – «Динамо» – 1:5

«Динамо»: 1. Косач, 6. Котуха, 18. Сизонюк, 5. Федоренко, 17. Цілик, 15. Михайлів, 4. Ковальов, 8. Микитюк, 9. Маткевич, 11. Грохольський, 10. Зоренко.

На заміну виходили: 21. Василець, 20. Гусєв, 14. Білоконь, 13. Кремчанін, 7. Бойченюк, 2. Дзень.

Запасний: 23. Старушко.

Голи: Шворак (90, пен.) – Цілик (25), Микитюк (28), Зоренко (43, пен.), Ковальов (50), Янюк (52, автогол).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер