Чемпіонат СРСР-1980. Достроково дев'ятиразові

Чемпіонат СРСР-1980. Достроково дев'ятиразові

Рівно 43 років тому, 17 листопада 1980 року, київське «Динамо» оформило дев'яте в історії чемпіонство в СРСР.

Перед передостаннім туром кияни випереджали в турнірній таблиці московський «Спартак» на три очки (нагадаємо, що в чемпіонаті тоді нараховували за кожну перемогу по два очки) і, в разі успіху, достроково завойовували «золото».

Для підопічних Валерія Лобановського принципово було домогтися успіху на Республіканському стадіоні перед рідними вболівальниками, оскільки в останньому турі «біло-сині» повинні були їхати до Москви в гості до ЦСКА.

І до виконання завдання кияни на очах 30 тисяч глядачів приступили з перших хвилин, доволі швидко відкривши рахунок. Веремєєв, отримавши м'яча в центрі поля, просунувся вперед та, не зустрівши опору, вирішив пробити метрів із 30-ти – м'яч влетів у сітку. А незабаром рахунок було подвоєно, коли багатоходову комбінацію за участю Лозинського, Веремєєва та Євтушенка завершив точним ударом Бойко.

Довести матч до перемоги було справою техніки, що підопічним Валерія Лобановського і вдалося. У підсумку кияни дев'ятий раз в історії стали чемпіонами країни. Відзначимо, що всі матчі в чемпіонаті (по 34) відіграли Володимир Безсонов та Володимир Лозинський, а Олег Блохін, забивши 19 м'ячів, посів друге місце в гонці бомбардирів, поступившись лише Сергію Андрєєву зі СКА (20 голів).

Чемпіонат СРСР-1980, 33-й тур

«Динамо» (Київ) – «Динамо» (Москва) – 2:0

«Динамо» (Київ): Роменський, Каплун, Бойко, Журавльов, Дем'яненко, Лозинський, Буряк, Євтушенко (Хапсаліс, 46), Безсонов, Веремєєв (Олефіренко, 88), Блохін.

«Динамо» (Москва): Пільгуй, Новіков, Никулін, Маховиков, Бубнов, Петрушин, Молодцов (Толстих, 69), Мінаєв, Матюнін, Максименков, Рєзнік.

Голи: Веремєєв (5), Бойко (19).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер