Чемпіонат U19. 1-й тур. «Динамо» – «Минай» – 5:1. Звіт про матч

Чемпіонат U19. 1-й тур. «Динамо» – «Минай» – 5:1. Звіт про матч

У рамках перенесеного матчу 1-го туру чемпіонату U19 київське «Динамо» приймало на заміській клубній базі у Віті-Литовській закарпатський «Минай».

Підопічні Ігоря Костюка підходили до матчу, вигравши обидва стартових поєдинки чемпіонату, гості, навпаки, поки не знали смаку перемог. Не дивно, що зі стартовим свистком «біло-сині» притиснули суперника до його воріт і вже на 4-й хвилині вийшли вперед. Це Царенко відібрав м’яча на правому фланзі атаки, просунувся до штрафного майданчика та пробив – воротар, хоч і дотягнувся до м’яча, але лише перевів його у стійку, від якої сфера залетіла до сітки.

Продовжуючи повністю володіти перевагою, динамівці натомість дозволили супернику зрівняти рахунок. Після того як гості вкинули м’яча з ауту, Вівчаренко у невинній ситуації підсік суперника біля лицьової на куті штрафного майданчика, і арбітр призначив пенальті. Нещерет, хоч і вгадав напрямок удару, парирувати м’яча не зміг – 1:1.

Але нічийний рахунок тримався недовго. Знову Царенко вдало зіграв на чужій половині поля, перехопив м’яча, але цього разу сам бити не став, а зручно викотив на Волошина – Назар пробив точно в кут – 2:1.

Цього разу динамівці вже не припустилися помилки, аби дозволити опоненту вирівняти становище, а лише збільшували свою перевагу. Наприкінці першого тайму Малиш пасом знайшов Уварова у штрафному майданчику, той у боротьбі із захисником пробити не зміг, але Навін встиг першим на підбиранні та влучно пробив із меж штрафного майданчика – 3:1.

У перерві тренерський штаб «біло-синіх» освіжив склад, зробивши кілька замін. І одна з них виявилася результативною. Волошин змістився з правого флангу до центру та зрячим пасом вивів до воріт Шулянського, а Артем пробив поміж ніг воротарю – 4:1.

Нарешті, остаточний рахунок у матчі встановив Мельниченко, який так само з’явився на полі з лави запасних. Після того як динамівці змусили суперника помилитися на власній половині поля та вибити м’яча за межі поля, «біло-сині» розіграли аут, і Мельниченко розрядив «гармату» метрів із 30-ти – м’яч влетів у верхній кут воріт.

У підсумку 5:1 – упевнена перемога «Динамо», завдяки якій «біло-сині» зійшли на вершину турнірної таблиці, за додатковими показниками випереджаючи донецький «Шахтар» та львівський «Рух».

Чемпіонат U19. 1-й тур

«Динамо» – «Минай» – 5:1

«Динамо»: 35. Нещерет, 2. Вівчаренко (8. Бенедюк, 73), 5. Скрипник (31. Шулянський, 46), 6. Яцик (к), 10. Волошин, 11. Царенко (18. Мельниченко, 73), 13. Філатов, 14. Дячук, 22. Малиш, 27. Уваров (9. Горбач, 46), 30. Діалло (29. Блізніченко, 59).

«Минай»: 1. Кашка, 15. Свистельник (26. Авраменко, 59), 3. Скиба (к), 23. Махінка, 77. Хоружий, 96. Щербина, 21. Марків, 7. Диянчук (13. Карапиш, 80), 19. Кашперук (8. Абросимов, 69), 20. Станкович, 17. Голуб (71. Максимець, 69).

Голи: Царенко (4), Волошин (22), Малиш (40), Шулянський (58), Мельниченко (76) – Станкович (15, пен.).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер