Чемпіонат U19. 2-й тур. «Динамо» – «Верес» – 2:0. Звіт про матч

Чемпіонат U19. 2-й тур. «Динамо» – «Верес» – 2:0. Звіт про матч

У суботу, 31-го липня, юнацька команда «Динамо» домашнім матчем із рівненським «Вересом» розпочала новий сезон.

Старт для підопічних Ігоря Костюка виявився вдалим – вони перемогли з рахунком 2:0.

До сезону наша команда готувалася в Києві, а саме на заміській клубній базі в Кончі-Заспі. Перший матч провела там же. Відзначимо, що нинішнього сезону до нашої команди приєдналися хлопці 2004-го року народження, випускники клубної академії. Деякі з них вийшли на поле у стартовому складі – деякі перебували на лаві запасних. Також Ігор Костюк залучив до гри двох футболістів 2005-го року народження – Єгора Сизонюка та Дмитра Кремчаніна.

Відзначимо, що для динамівців це був стартовий матч сезону, оскільки поєдинок першого туру проти «Минаю» було перенесено. А ось «Верес» свою гру провів, поступившись на своєму полі «Колосу» 0:1.

Гру наша команда розпочала впевнено, контролюючи м’яч та атакуючи широко. Щоправда, і «Верес» не відсиджувався біля власних воріт, і Моргуну кілька разів довелося вступати у гру, ліквідуючи небезпеку після контратак гостей. Незабаром кияни ледь не скористалися помилкою в захисті рівнян: дальню стійку мав замикати Уваров, коли м’яч на нього пропустив Попов після прострілу з правого флангу, але Артур трохи не встиг до м’яча. Загалом кияни загрожували воротам суперника як після дальніх ударів, так і після флангових навісів та стандартних положень. Зокрема, у стінку зі штрафного влучив Назар Волошин, з ударом Царенка впорався воротар, Попов не встиг на добивання, а після подач з кутової позначки першими на м’ячі опинялися рівняни.

Через спеку в середині кожного з таймів арбітр робив паузу, щоб футболісти обох команд могли попити води. Невдовзі після цього ледь не відзначився Вівчаренко, але м’яч із лінії воріт виніс захисник «Вереса», спрямувавши його у стійку, і від неї він вилетів за межі поля.

Згодом Уваров ладь не замкнув простріл Волошина справа, але нашому футболісту трохи забракло влучності. А ще в одному епізоді після багатоходової атаки динамівців та удару Волошина м’яч прийняла на себе поперечина! Незадовго до свистка на перерву сам на сам із воротарем вийшов Скрипник, але воротар Мигаль зреагував на удар, ліквідувавши загрозу. Тож, попри повну перевагу господарів, на перерву команди пішли за нульового рахунку.

У другому таймі манера гри майже не змінилася – динамівці володіли ініціативою, а «Верес» - захищався та діяв на контратаках. Скрипник завдавав удару в ближній кут – воротар на місці. Нарешті, динамівці були винагородженні за свою наполегливість: гольову атаку розпочав Яцик, зробивши передачу на фланг, далі послідував простріл до штрафного майданчика, звідки Царенко влучно пробив повз воротаря. Незабаром той же Царенко мав змогу подвоїти рахунок, закручуючи м’яч у ліву «дев’ятку», але вийшло трохи неточно.

Також слід відзначити спроби Яцика та Бенедюка з-за меж штрафного майданчика. А відзначитися вдалося Горбачу, який напередодні вийшов на заміну: Волошин промчався з м’ячем до штрафного майданчика та віддав передачу на партнера, який набігав паралельним курсом, а Ігорю залишалося переправити його в сітку з кількох метрів. Одразу ж ще один перспективний фланговий простріл робив Царенко, але замкнути його нікому з партнерів не вдалося.

Тож вітаємо «Динамо» U19 із першою перемогою в новому сезоні.

Чемпіонат U19. 2-й тур

31.07.2021. Конча-Заспа, НТБ «Динамо».

«Динамо» – «Верес» - 2:0 (0:0)

«Динамо»: 1. Моргун, 22. Малиш, 14. М. Дячук (8. Бенедюк, 46), 4. Філатов, 2. Вівчаренко, 11. Царенко, 6. Яцик (к), 10. Н. Волошин, 5. Скрипник (20. Кілєвий, 63), 17. Уваров (19. Слесар, 59), 7. Попов (9. Горбач, 85).

«Верес»: 1. Мигаль, 2. Олексієвець, 3. Гук, 27. Савчук, 5. Барабаш (13. Біленький, 84), 9. Вадовський (4. Пестрецов, 84), 6. Переходько (к), 8. Шух, 7. Левчук (28. Овсійчук, 68), 11. А. Дячук, 10. Зайко (16. Гаврук, 84).

Голи: Царенко (59), Горбач (87)

Попередження: Скрипник (53), Н. Волошин (63), Філатов (71) – Барабаш (49), Шух (66).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер