Чемпіонат U19. «Чорноморець» - «Динамо» - 0:8. Звіт про матч

Чемпіонат U19. «Чорноморець» - «Динамо» - 0:8. Звіт про матч

На полі НТБ «Динамо» у Конча-Заспі у четвер, 18-го листопада, відбувся матч 15-го туру чемпіонату України U19, в якому київське «Динамо» зустрічалося з одеським «Чорноморцем».

«Динамо» мало вирушити у гості до суперника, але цей номінально гостьовий для нашої команди матч за згодою сторін було вирішено провести в Києві.

У турнірній таблиці юнацької першості суперників перед стартом матчу розділяли 12 очок та шість позицій: кияни йшли на третьому рядку та за умови успішного підсумку зустрічі могли наздогнати «Металіст 1925». При цьому у спину лідерам дихає львівський «Рух», який має цілих три матчі в запасі та є потенційним лідером юнацької першості. «Чорноморець» же посідав дев’яту сходинку у турнірній таблиці.

У перші хвилини команди боролися за ініціативу, володіючи м’ячем у центрі поля. Нарешті, хороша атака вдалася господарям: Блізніченко перехопив м’яч та прострілив до штрафного майданчика, але Попов у боротьбі із захисником завдати удару по воротах не зміг – м’яч опинився в руках у воротаря. Ще одного разу реакцію стража воріт одеситів перевірив Діалло, пробивши з лінії штрафного майданчика – Даскалиця в ефектному сейві вибив м’яч. Але у наступному епізоді не зміг допомогти і він. Щоб відкрити рахунок у зустрічі, «біло-синім» знадобилося 14 хвилин – Волошин чудовою передачею вивів до воріт Блізніченка, і той влучним ударом із меж штрафного майданчика вивів свою команду вперед – 0:1.

Подвоїти рахунок мав нагоду Бенедюк, але метрів 13-ти пробив несильно – і воротар забрав м’яч. А ось Діалло своєю можливістю розпорядився більш ефективно: Волошин вивів його на ударну позицію, і Самба з району кута воротарського майданчика влучив у дальній кут. А вже через хвилину він взяв участь у ще одній гольовій атаці. Діалло поборовся за м’яч, віддав передачу Попову, а той асистував Яцику, який знову вразив дальній кут ударом з лівого краю штрафного майданчика.

До свистка на перерву ще могли забивати Попов (двічі), Боль після подачі кутового та Волошин, але їм трохи не пощастило. А от Бражку вдалося відзначитися вже у компенсований час. З передачі Волошина Володимир забив м’яч «у роздягальню».

Другий тайм теж активніше розпочали динамівці. Небезпечні моменти біля чужих володінь створювали Волошин, Бражко, Блізніченко та Діалло, але втілити свою беззаперечну перевагу у ще більше забитих м’ячів не вдавалося. Часом нашим гравцям не вистачало зовсім трохи – м’яч якимось дивом не опинявся у воротах. Близьким до успіху був Волошин, але із вигідної позиції пробив трохи вище поперечини.

А ось наступним своїм моментом Назар, який за сукупністю моментів «напрацював» на гол у цьому матчі, розпорядився, як слід: скориставшись передачею Яцика, він застав зненацька воротаря «Чорноморця» та з лінії штрафного майданчика забив п’ятий м’яч у ворота номінальних господарів. Автором ще одного м’яча став Слесар, який щойно вийшов на заміну. Артем скористався передачею Малиша та з гострого кута спрямував м’яч під дальню стійку – 6:0. Лише після цього одесити спромоглися на перший удар у площину воріт «Динамо», але Нещерет не дрімав, зреагувавши на удар суперника.

Незабаром кияни заробили небезпечний стандарт біля лінії штрафного майданчика, але удар Яцика суперники заблокували, а ось з гри нашому капітану пощастило більше – Олександр приблизно з лінії штрафного майданчика потужним ударом пробив воротаря. А остаточний рахунок встановив горбач, який чітко реалізував пенальті, призначений за порушення правил проти Слесаря у чужому штрафному майданчику – 0:8.

Чемпіонат U19. 15-й тур

«Чорноморець» - «Динамо» - 0:8 (0:4)

18.11.2021. Конча-Заспа, НТБ «Динамо»

«Чорноморець»: Даскалиця (к), Олейников (Янчук, 77), Граждан, Дихтярук, Ішимський (Єрмаков, 89), Чорний (Тарасенко, 77), Баранюк, Махорін, Аль-Ховарі (Яриш, 63), Меленчук, Демцун (Біденко, 46).

 «Динамо»: Нещерет, Боль, Бурда (Дячук, 46), Яцик (к), Бенедюк, Волошин, Бражко, Танчак (Малиш, 46), Блізніченко (Мегді, 66), Діалло (Слесар, 72), Попов (Горбач, 66).

Голи: Блізніченко (14), Діалло (26), Яцик (27, 79) Бражко (45+2), Волошин (69), Слесар (73), Горбач (83, з пен.)

Попередження: Олейников (68), Махорін (77), Біденко (81), Янчук (82) – Танчак (20), Бурда (42).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер