Чемпіонат U19. «Динамо» - «Металіст 1925» – 7:0. Звіт про матч

Чемпіонат U19. «Динамо» - «Металіст 1925» – 7:0. Звіт про матч

У суботу, 12-го серпня, в рамках 3-го туру чемпіонату України серед юнацьких команд київське «Динамо» зустрілося із харківським «Металістом 1925». Цей матч був домашнім для нашої команди і проходив на навчально-тренувальні базі «Динамо» у Кончі-Заспі. Зазначимо, що у попередніх турах «біло-сині» здобули дві перемоги – над «Минаєм» (3:0) та «Оболонню» (7:0), а харків’яни зазнали двох поразок: спочатку мінімально поступилися «Шахтарю» (2:3), а потім «Олександрії» - 1:4.

Динамівці на правах господарів розпочали матч активно і після недовгого часу володіння м’ячем вже на 6-й хвилині повели у рахунку. Після вкидання ауту від Гусєва справа політ м’яча головою продовжив його партнер, сфера потрапила до Пономаренка, який у боротьбі із захисниками суперника розвернувся та з центру штрафного майданчика лівою ногою проштовхнув м’яч у сітку. Харків’яни у відповідь заробили кілька стандартних положень, але ані штрафний удар, ані подача від кутової позначки вигоди їм не принесли.

Надалі ініціативою продовжили володіти динамівці, гості ж, в основному, діяли на контратаках. Протягом певного часу небезпечних моментів біля воріт обох команд не виникало. У господарів відзначимо перспективний простріл до штрафного майданчика від Гусєва справа, але Герич трохи не встиг його замкнути. А ось наступним моментом кияни скористалися сповна: після подачі від кутової позначки у виконанні Маткевича удар Пономаренка прийняла на себе поперечина, від неї м’яч влучив у потилицю Балабі і залетів у ворота – 2:0.

Незабаром господарі відзначилися ще раз. З першим ударом Пономаренка з-за меж штрафного майданчика впорався воротар, Матвій знову підхопив м’яч та ще раз пробив по воротах – воротар «Металіста 1925» і цього разу зреагував, але тепер сфера потрапила до Герича, який спрямував її у ворота, довівши рахунок до великого. До завершення першого тайму динамівці провели ще кілька небезпечних атак, найближчим до взяття воріт був Осипенко, але рахунок не змінився, адже потужний удар Кирила прийшовся повз ворота.

На початку другого тайму Пономаренко ледь не відзначився вдруге – м’яч після його удару майже у порожні ворота заблокував захисник. А ось в одній із наступних атак Матвій вже виступив у ролі асистента: він залишив м’яч Гусєву, який набирав швидкість правим флангом, Олексій трохи зблизився з воротами та завдав невідпорного удару повз голкіпера – 4:0.

Перевага киян була відчутною, тому і моменти біля воріт харків’ян виникали регулярно. Хороший удар вийшов у Маткевича – трохи вище воріт. А згодом наша команда відзначилася знову: Пономаренко виконав штрафний удар метрах в 25-ти від воріт, перша спроба прийшлася у стінку, а ось з другої Матвій відправив м’яч точно під поперечину. А ще через кілька хвилин Пономаренко став автором хет-трика – він приблизно з лінії воротарського майданчика у дотик замкнув чудовий простріл Дикого зліва.

Крім того, Калин влучив у сітку з зовнішнього боку, а біля протилежних воріт Суркіс виручив свою команду після однієї з нечастих атак суперника та виходу сам-на-сам із воротарем – В’ячеслав вдало зіграв на виході та вибив м’яч з-під ніг опонента. Але останнє слово залишилося за господарями: незадовго до закінчення поєдинку Лобко сповна скористався передачею Калина та відзначився з лінії воротарського майданчика, встановивши остаточний рахунок 7:0.

Чемпіонат U19, 3-й тур

«Динамо» - «Металіст 1925» – 7:0 (3:0)

12.08.2023. НТБ «Динамо»

«Динамо»: 71. Суркіс, 20. Гусєв, 3. Балаба (к), 2. Михавко, 15. Дикий (6. Котуха, 75), 14. Іщенко, 22. Осипенко (18. Саленко, 64), 10. Маткевич (25. Задорожний, 75), 7. Кремчанін, 24. Герич (9. Лобко, 64), 11. Пономаренко (17. Калин, 68).

«Металіст 1925»: 1. Кияшко (71. Мартинов, 78), 20. Гончаров, 8. Обінайя, 23. Ткаченко, 14. Потапенко, 6. Сабалаєв (к) (99. Засовіцький, 71), 88. Сологуб, 26. Кондратюк (25. Валієв, 46), 22. Ігор, 7. Лео Казаеш (35. Белицький, 58), 9. Островський (19. Горбач, 78).

Голи: Пономаренко (6, 63, 68), Балаба (25), Герич (29), Гусєв (55), Лобко (84)

Попереджені: Дикий (14), Пономаренко (36), Осипенко (38), Балаба (73) – Островський (31), Сабалаєв (59), Ігор (70).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер