Чемпіонат U19. «Динамо» - «Металіст» - 5:0. Звіт про матч

Чемпіонат U19. «Динамо» - «Металіст» - 5:0. Звіт про матч

У своїй завершальній офіційній грі у 2022 році юнацька команда «Динамо» приймала харківський «Металіст». Гра відбулася у критому манежі навчально-тренувальної бази «Динамо» на полі зі штучним покриттям.

У цій грі Ігор Костюк не міг розраховувати на дискваліфікованого центрбека Назара Балабу, який отримав своє четверте у сезоні попередження у попередній грі з іншої харківською командою – «Металістом 1925». Натомість повернулися до стартового складу Антон Царенко та Самба Діалло, які не брали участі у тому матчі. 

Зі стартових хвилин «біло-сині» дали зрозуміти гостям, що будуть багато й різноманітно атакувати. Харків’яни підтримали швидкий темп гри, проте напруга переважно трималася поблизу штрафного майданчика та воріт саме «Металіста».

На 18-й хвилині динамівці відкрили рахунок у грі. До голу призвела груба помилка голкіпера харків’ян Миколи Яроша, який невдало виконав вільний удар, покотивши м’яч на ближнього партнера по команді. Воротар не помітив рух Антона Царенка, який стрімко перехопив м’яч на лінії штрафного майданчика та метрів з 12-ти відправив під поперечину.

За десять хвилин Царенко та Діалло ледь не створили шедевр: після пасу Самби Антон ударом з лету направляв м’яч у верхній кут воріт, проте зовсім трохи не влучив у площину.

Свій третій гольовий момент Царенко мав ще за десять хвилин, однак в останній момент метрах у десяти від воріт йому завадив пробити по воротах Даніель Вернаттус, вибивши м’яч на кутовий. Однак харків’яни пропустили одразу після корнера: після подачі м’яч відскочив до Яцика, який потужно пробив з лінії штрафного майданчика – і м’яч після рикошету від захисників опинився у сітці.

Команди активно розпочали і другий тайм. Динамівці мали моменти після кутового та штрафного з лівого флангу, харків’яни ж на початку другої половини зустрічі нарешті завдали першого удару у площину воріт.

Однак на 57-й хвилині гості ще більше ускладнили своє становище, привезши пенальті у свої ворота. На куті штрафного майданчика не за правилами зіграли проти Навіна Малиша, і арбітр призначив пенальті. 11-метровий виконав сам постраждалий, м’яким ударом «паненкою» направивши м’яч над голкіпером, який кинувся в кут.

На 64-й хвилині харків’яни залишилися у меншості. Олексій Горяінов, до речі, син знаменитого голкіпера «Металіста», майже на лінії штрафного з порушенням правил зупинив небезпечний прохід Самби Діалло. Отримавши «гірчичник», він почав дуже емоційно сперечатися з арбітром і одразу ж побачив перед собою червону картку.

На 70-й хвилині «Динамо» забило четвертий м’яч. Свій перший гол у сезоні забив Самба Діалло, один із найкращих бомбардирів минулого сезону. «Біло-сині» перехопили м’яч поблизу штрафного майданчика гостей, Царенко віддав розрізний пас у штрафний майданчик на Діалло, і той ударом правою в один дотик відправив м’яч у нижній кут воріт.

У більшості динамівці продовжували домінувати, намагаючись забити п’ятий м’яч. І його врешті забив вже у компенсований час найактивніший гравець у цьому матчі – Самба Діалло, завершивши влучним ударом у кут воріт сольний прохід.

Здобувши впевнену перемогу в останньому матчі першого кола «Динамо» зміцнило своє лідерство за кількістю набраних очок у чемпіонаті без урахування зіграних матчів. 

Чемпіонат U19. Матч 8-го туру

«Динамо» - «Металіст» - 5:0

29.11.2022. Віта-Литовська. НТБ «Динамо»

«Динамо»: Ігнатенко - Гусєв, Боль, Малиш, Бенедюк (Котуха, 61) – Яцик (Василець, 75), Царенко, Янчишин (Сизонюк, 54) – Маткевич (Слесар, 61), Діалло – Зоренко (Тетеря, 75).

«Металіст»: Ярош, Вернаттус, Влага (Бабков, 67), Горенко, Горяінов, Кайдалов, Красніков (Грищенко, 82), Оріховський, Приходько (Рустамов, 85), Синчук (Ніколашин, 82), Тепляков (Цвіренко, 46).

Голи: Царенко (18), Яцик (39), Малиш (57), Діалло (70, 90+1)

Попередження: Яцик (14), Бенедюк (16), Діалло (85) – Синчук (9), Горяінов (64), Оріховський (86)

Вилучення: Горяінов (64, повторне попередження)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер