Чемпіонат U19. «Динамо» - «Олександрія» – 2:1. Звіт про матч

Чемпіонат U19. «Динамо» - «Олександрія» – 2:1. Звіт про матч

У суботу, 30-го вересня, в рамках 9-го туру чемпіонату України серед юнацьких команд київське «Динамо» зустрілося з «Олександрією» з однойменного населеного пункту Кіровоградської області. Цей матч був домашнім для нашої команди й проходив на полі навчально-тренувальної бази «Динамо» у Конча-Заспі.

Зазначимо, що у попередніх турах «біло-сині» здобули шість перемог та двічі зіграли унічию, тож мали у своєму активі 20 очок і посідали друге місце у турнірній таблиці. А «Олександрія» у попередніх турах п’ять разів перемогла, одного разу зіграла унічию та зазнала двох поразок. Суперник динамівців набрав 16 очок та перебував на 4-й сходинці у турнірній таблиці.

Команди активно розпочали поєдинок та після нетривалої розвідки перейшли до рішучих дій. Гостріші моменти створили динамівці: спочатку Пономаренко трохи не встиг замкнути фланговий простріл, потім господарі ледь не відзначилися після подачі від кутової позначки, а вже третя атака киян призвела до взяття воріт: після пасу з глибини поля Осипенко обігрався з Маткевичем, віддавши йому ефектну передачу п’ятою, Андрій вивів Кирила на ударну позицію, і той свій момент не змарнував, завдавши влучного удару метрів з 13-14.

Надалі динамівці продовжили володіти ініціативою та регулярно загрожували володінням гостей, щоправда, завершальні удари по воротах виходили неточними. Наша команда подовгу розігрувала м’яч, переводячи його з флангу на фланг, та виконала кілька стандартних положень, але до реальних загроз справа не доходила. Водоночас і суперник не надто турбував Суркіса.

В одному з моментів м’яч якимось дивом не влучив у ворота, коли Царенко чудовою передачею вивів до воріт Пономаренка, але той послав м’яч повз стійку. Щоправда, у тому епізоді було зафіксовано офсайд. Через кілька хвилин господарі знову мали шанс відзначитися: після прострілу зліва у виконанні Дикого Пономаренко з лінії воротарського майданчика поцілив вище! Ще один перспективний удар був заблокований суперником.

Як часто буває у таких випадках, не використавши свої моменти, кияни пропустили самі: після прострілу справа Комишан влучно пробив з лінії воротарського майданчика, і м’яч від стійки закотився у ворота – 1:1.

На початку другого тайму олександрійці виконали небезпечний штрафний удар, але м’яч пролетів вище воріт. На полі було багато боротьби, зіткнень, і, як результат, - попереджень. Інколи на поле доводилося виходити лікарям, щоб надати допомогу гравцям. Із небезпечних моментів згадаємо нагоду Пономаренка, який головою намагався замкнути навіс на дальню стійку, але йому трохи не пощастило, а також хороший прорив Саленка, але він обрав не найкращий варіант продовження атаки.

Втім, наші хлопці таки досягли свого: після чергової атаки за м’яч поборолися Пономаренко та Саленко, нарешті, він опинився у Гусєва, і Олексій справа поцілив точно у дальній кут, вивівши свою команду уперед.

Незабаром Маткевич виконав перспективний штрафний удар, але воротар «Олександрії» у стрибку зміг ліквідувати загрозу. До фінального свистка наші хлопці мали ще вдосталь можливостей, щоб відзначитися, зокрема несильно пробив Пономаренко, і воротар м’яч забрав, вихід сам на сам не реалізував Саленко. Але, незважаючи на усі зусилля, підсумковий рахунок не змінився.

Чемпіонат U19, 9-й тур

«Динамо» - «Олександрія» – 2:1 (1:1)

30.09.2023. Конча-Заспа. НТБ «Динамо»

«Динамо»: 71. Суркіс, 20. Гусєв, 3. Балаба (к), 2. Михавко, 15. Дикий, 14. Іщенко, 22. Осипенко (21. Озимай, 87), 37. Царенко (18. Саленко, 57), 7. Кремчанін (17. Калин, 69), 10. Маткевич (6. Котуха, 88), 11. Пономаренко (23. Василець, 87).

«Олександрія»: 31. Таран, 8. Бойко (37. Черненко, 90+3), 2. Хованюк, 66. Цевух, 29. Чубатий (к), 73. Прокопенко (11. Кайда, 80), 10. Радченко, 15. Шаповалов, 9. Комишан (5. Бредельов, 57), 14. Петрик (6. Кубенко, 46), 7. Базаєв (24.Матківський, 80).

Голи: Осипенко (11), Гусєв (70) – Комишан (45)

Попереджені: Дикий (51), Іщенко (62), Маткевич (77) – Кубенко (53), Бредельов (68).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер