Чемпіонат U19. «Динамо» - «Шахтар» - 0:2. Звіт про матч

Чемпіонат U19. «Динамо» - «Шахтар» - 0:2. Звіт про матч

У поєдинку 10-го туру української першості U19 київське «Динамо» приймало на стадіоні імені Валерія Лобановського донецький «Шахтар».

Перед очною зустріччю двох лідерів чемпіонату розділяли три очки: «гірники» ще не втрачали залікові бали в нинішньому сезоні, а динамівці поступилися на виїзді «Металісту 1925».

Перемігши сьогодні донеччан, підопічні Ігоря Костюка могли б наздогнати суперників у турнірній таблиці, однак вже в дебюті поєдинку ускладнили собі завдання, пропустивши ранній гол. Спочатку Руслан Нещерет підстрахував своїх захисників після виходу один на один, але вже в наступному моменті голкіпер «Динамо» був безсилий проти удару Данила Гончарука.

Поступаючись в рахунку, кияни забрали м’яч під свій контроль і створили ряд моментів біля воріт Дениса Твардовського, але в фінальній стадії атак підводила реалізація. Зокрема, м’яч не йшов у ворота після ударів Кирила Попова, а ще кілька разів наш форвард потрапив в офсайд.

«Шахтар» відповідав гострими контратаками, після яких не раз вступати в гру доводилося Нещерету. Проте на 35-й хвилині ще один гольовий момент створив активний сьогодні Гончарук: він увійшов до штрафного «Динамо» з лівого флангу, обіграв кількох захисників киян і знайшов прострілом Артема Глущенка, який переправив м’яч у сітку.

До перерви рахунок ще міг змінитися в обидві сторони: Фарина виніс на кутовий простріл Волошина, а Гончарук мав шанс відзначитися після розрізної передачі Лосенка, однак Нещерет був перший на м’ячі, а боковий арбітр зафіксував офсайд.

Перед другим таймом Ігор Костюк здійснив три заміни, серед яких на полі з’явився Микита Бурда, котрий вперше отримав ігровий час після тривалої відсутності, пов’язаної з травмою.

Однак, незважаючи на активність динамівців в атаці, у фінальній стадії нашій команді відверто не щастило. На старті другої 45-хвилинки «біло-сині» мали найкращий момент всього матчу: Волошин ударом зі штрафного влучив у стійку, а Попов на добиванні з кількох метрів відправив м’яч повз ворота. А в наступній атаці ігровий снаряд після передачі Попова у штрафному «Шахтаря» влучив у руку Фарини, проте свисток арбітра Євгенія Макаренка промовчав.

Кінцівка поєдинку пройшла за повної ігрової переваги динамівців, але втілити її в забиті голи нашій команді не вдалося – рахунок на табло залишився незмінним. Так, захисники «Шахтаря» зупиняли проходи Бенедюка та Блізніченка, а удар головою від Самби Діалло, який також вийшов на заміну в перерві, пройшов повз площину воріт.

На останній хвилині основного часу Діалло заробив стандарт на лівій боковій лінії штрафного майданчика, але й цю перспективну можливість «біло-сині» не реалізували – подачу Блізніченка прийняла на себе стінка.

0:2 – кияни поступаються «Шахтарю» та відпускають суперників у шестиочковий відрив.

Чемпіонат U19. 10-й тур

2.10.2021. Київ, стадіон «Динамо» ім. Валерія Лобановського

«Динамо» - «Шахтар» - 0:2 (0:2)

«Динамо»: Нещерет – Бенедюк, Боль, Дячук (Бурда, 46), Вівчаренко – Яцик (к), Скрипник (Горбач, 71), Царенко (Блізніченко, 46), Волошин, Шулянський (Діалло, 46) – Попов.

«Шахтар»: Твардовський – Капінус (Бако, 69), Козік, Фарина, Булеза, Лосенко (Роспутько, 69), Глущенко, Гулько (к), Гончарук, Сігеєв (Гаврилюк, 65), Векленко (Пушкарьов, 55).

Голи: Гончарук (4), Глущенко (35).

Попереджені: Волошин (20), Вівчаренко (37), Дячук (41), Блізніченко (53), Діалло (85) – Лосенко (37), Гончарук (74), Козік (76), Гаврилюк (89).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер