Чемпіонат U19. «Динамо» - «Зоря» - 5:1. Звіт про матч

Чемпіонат U19. «Динамо» - «Зоря» - 5:1. Звіт про матч

У неділю, 12-го грудня, на полі НТБ «Динамо» у Кончі-Заспі відбувся матч 18-го туру чемпіонату України U19, в якому київське «Динамо» приймало луганську «Зорю». Це був заключний поєдинок нашої команди перед зимовою перервою.

У турнірній таблиці юнацької першості суперників перед стартом матчу розділяла лише одна позиція та три очки: кияни йшли на четвертому рядку, набравши 37 очок, а луганчани посідали п’яту сходинку із 34 очками, щоправда, вони провели на одну гру більше.

Щоб відкрити рахунок у зустрічі, «біло-синім», які одразу заволоділи ігровою перевагою, знадобилося лише 7 хвилин. Волошин з правого флангу прострілив на Діалло, і Самба з лінії воротарського майданчика точним ударом вразив ворота гостей. Для того, аби забити другий м’яч Діалло знадобилося ще лише дві хвилини – він скористався непорозумінням у захисті суперника та оформив дубль, теж відзначившись із меж штрафного майданчика.

Зазначимо, що і луганчани одного разу створили загрозу біля володінь киян – Моргун зіграв надійно, вибивши м’яч із кута воріт. Ще одного разу Хлань пробив вище. А ось динамівці своїми моментами розпорядилися значно краще: спочатку пристрілявся Волошин, але після його удару метрів з 15-ти м’яч пролетів повз ворота, а у наступній атаці відзначився Вівчаренко: Діалло прострілив зліва до штрафного майданчика, а Костянтин у дотик метрів з 14-ти переправив м’яч у сітку, довівши рахунок до великого.

Гості ж загрожували володінням Моргуна, в основному, після подач з кутової позначки, але захисники нашої команди діяли надійно і не дозволили, щоб справа перейшла до серйозних загроз. В одній з атак гравці «Зорі» порушили правила проти Яцика у власному штрафному майданчику. Діалло хотів оформити хет-трик, але з пенальті не зміг переграти Сапутіна, який зумів зреагувати на удар динамівця. Ще одного разу воротар луганчан виручив свою команду після удару Волошина, кулаком перевівши м’яч на кутовий. До свистка на перерву двічі свою команду виручив Моргун, добре зігравши на виході після подачі зі штрафного та забравши м’яч після удару Алефіренка з лінії штрафного майданчика. А у динамівців відзначимо удар Волошина після стрімкої контратаки, але воротар «Зорі» у стрибку перевів м’яч на кутовий.

На початку другого тайму команди обмінялися небезпечними моментами, зокрема, у динамівців небезпечний удар на свій рахунок записав Царенко. А незабаром Вівчаренко не за правилами зіграв у своєму штрафному майданчику проти Хланя, і арбітр призначив пенальті. Вирок чітко реалізував Сміян, скоротивши відставання у рахунку – 3:1.

Загалом протягом другої половини зустрічі ініціативою теж більше володіли динамівці, які виконали достатньо багато стандартних положень та регулярно загрожували воротам гостей з гри. Зокрема, чудовий удар вдався Царенку, але Сапутін теж був на висоті, вибивши м’яч.

Після цього розпочалася гра на зустрічних курсах, без центра поля. Небезпечного удару метрів з 12-ти завдавав Алефіренко, але Моргун не дрімав. Згодом Діалло міг оформити хет-трик, але після подачі Боля головою пробив по центру воріт, і голкіпер «Зорі» з цим ударом впорався. У наступній атаці гостей м’яч просто дивом не опинився у воротах киян: Євтушенко влучив у поперечину, Байрук опинився першим на підбиранні, але після його удару Моргун перевів м’яч у стійку, а третя спроба гостей після добивання вийшла неточною.

Пристрасті на полі загострювалися, футболісти «Зорі» багато фолили. У підсумку, Токар збив у власному штрафному майданчику Яцика та отримав червону картку за фол останньої надії. А сам Олександр чітко реалізував пенальті, розвівши голкіпера та м’яч по різних кутах. А остаточний рахунок – 5:1 – встановив Уваров, який нещодавно вийшов на заміну. Він скористався передачею Яцика та пробив повз голкіпера. До фінального свистка ще мав нагоду відзначитися Вівчаренко, але йому трохи не пощастило.

Тож першу половину сезону динамівці завершили на переможній ноті. Юнацька першість відновиться наприкінці лютого.

Чемпіонат U19. 18-й тур

«Динамо» - «Зоря» - 5:1 (3:0)

12.12.2021. Конча-Заспа, НТБ «Динамо»

«Динамо»: 1. Моргун, 2. Вівчаренко, 14. Дячук, 4. Боль, 22. Малиш (8. Бенедюк, 74), 10. Волошин, 24. Гаджук (18. Мельниченко, 87), 11. Царенко (5. Скрипник, 75), 6. Яцик (к), 30. Діалло (28. Слесар, 82), 29. Блізніченко (27. Уваров, 82).

«Зоря»: 1. Сапутін, 6. Кисіль, 4. Дудник. 5. Токар (17. Баранов, 83), 2. Байрук, 8. Долбнєв (19. Тузенко, 62), 10. Нагнойний (15. Басовський, 83), 7. Сміян (к), 3. Хлань (16. Євтушенко, 69), 9. Алефіренко (18. Титаренко, 83), 11. Гільєрме.

Голи: Діалло (7, 9), Вівчаренко (23), Яцик (76, з пен.), Уваров (85) – Сміян (52, з пен.)

Нереалізований пенальті: Діалло (35)

Попередження: Яцик (32), Вівчаренко (51) – Сміян (53), Токар (60), Євтушенко (74), Байрук (79)

Вилучений: Токар (75).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер