Чемпіонат U19. ЛНЗ - «Динамо» – 1:4. Звіт про матч

Чемпіонат U19. ЛНЗ - «Динамо» – 1:4. Звіт про матч

У суботу, 23-го вересня, в рамках 8-го туру чемпіонату України серед юнацьких команд київське «Динамо» зустрілося з черкаським ЛНЗ. Цей матч був виїзним для нашої команди і проходив у Лебедині на «ЛНЗ-Арені». Зазначимо, що у попередніх турах «біло-сині» здобули п’ять перемог та двічі зіграли унічию, тож мали у своєму активі 17 очок і посідали третє місце у турнірній таблиці. А ЛНЗ у попередніх турах двічі переміг, двічі зіграв унічию та зазнав трьох поразок. Черкасці набрали 8 очок та перебували на 9-й сходинці у турнірній таблиці.

З перших хвилин динамівці заволоділи ініціативою та розпочали тиснути на ворота господарів. На початку зустрічі підопічні Ігоря Костюка виконали кутовий та флангову передачу до штрафного майданчика, а також суперники заблокували удар Кремчаніна. У відповідь черкасці прорвалися ближче до штрафного майданчика киян та заробили кутовий. Після навісу зі стандарту Вівденка та атаки другим темпом удару завдавав Щербак, але вийшло набагато вище воріт.

Близьким до успіху був Пономаренко, але на його потужний удар низом з району лінії штрафного майданчика зумів відбити воротар Дубовий. Загалом, команди діяли обопільно гостро, м’яч у середині поля майже не затримувався. Кілька разів черкасці достатньо близько підбиралися до воріт Суркіса, заробили кутовий та виконали кілька навісів до штрафного майданчика «біло-синіх». Але усі спроби господарів або блокувалися, або надійно діяв наш воротар разом із захисниками.

Біля протилежних воріт активним був Кремчанін, який діяв на обох флангах. Хоча динамівцям не вдалося забити «швидкий» м’яч, гості досягли своєї мети на 27-й хвилині, коли Пономаренко отримав м’яч, увійшов до штрафного майданчика, обіграв суперників та приблизно з центру завдав невідпорного удару, вивівши свою команду уперед. Незабаром господарі ледь не зрівняли рахунок після удару Луценка з-за меж штрафного майданчика – м’яч пролетів у кількох сантиметрах над хрестовиною.

Також відзначимо хороший удар низом Пономаренка, на який зреагував Дубовий. Не було спокійно і біля воріт гостей, але вони змогли нейтралізувати загрозу. Наприкінці тайму наша команда заробила небезпечний стандарт біля правого кута штрафного майданчика. Його виконав Кремчанін, воротар м'яч відбив, але першим на добиванні опинився Гусєв, який і спрямував м'яч у сітку. Втім, трохи раніше арбітр зафіксував офсайд у нашого футболіста, тож взяття воріт зафіксовано не було.

Другий тайм динамівці теж розпочали активно, і після кількох проведених атак наші хлопці відзначилися вдруге – і знову це зробив Пономаренко. Балаба віддав Матвію чудову передачу, той увірвався до штрафного майданчика та з відскоком від газону вразив дальній кут воріт – 2:0. А незабаром на простріл Калина зліва відгукнувся Саленко і з другої спроби таки відправив м’яч у ворота, довівши рахунок до великого.

Гості продовжували вести гру від свою диктовку, тож не дивно, що згодом вони відзначилися знову: Калин чудовою передачею вивів Пономаренка сам-на-сам із голкіпером, і Матвій вчергове майстерно реалізував свою можливість, завдавши влучного удару з лінії штрафного майданчика. А ще в одному з моментів стався курйоз, коли одразу двоє наших атакуючих гравців – Лобко та Калин опинилися на ударній позиції, але зіткнулися та завадили один одному завдати удару.

Наприкінці поєдинку ЛНЗ забив гол престижу. Голіченко заробив пенальті, а Луценко чітко та впевнено його реалізував. Біля протилежних воріт відзначимо дальній удар Озимая, який Дубовий у стрибку перевів на кутовий, та спробу Гусєва відзначитися головою після подачі від кутової позначки. А Калину навіть вдалося забити, але перед тим було порушення правил, тому рахунок не змінився. Останні хвилини зустрічі наші футболісти провели біля чужих воріт, виконали кілька кутових та навісів з флангів, довівши поєдинок до логічної перемоги.

Чемпіонат U19, 8-й тур

ЛНЗ - «Динамо» – 1:4 (0:1)

23.09.2023. Лебедин. «ЛНЗ-Арена»

ЛНЗ: 80. Дубовий, 22. Артеменко (24. Куць, 71), 27. Гаврильченко (к), 3. Мозоль (5. Гнатенко, 83), 17. Мазур, 20. Вівденко, 10. Волченко, 15. Оріщенко (13. Голіченко, 71), 6. Луценко, 14. Щербак (9. Соломка, 58), 28. Бутко (11. Гриб, 46).

«Динамо»: 71. Суркіс, 20. Гусєв, 3. Балаба (к), 2. Михавко, 6. Котуха, 14. Іщенко (21. Озимай, 71), 22. Осипенко (23. Василець, 71), 18. Саленко, 7. Кремчанін (17. Калин, 46), 10. Маткевич (19. Пашко, 80), 11. Пономаренко (9. Лобко, 76).

Голи: Луценко (82, з пен.) – Пономаренко (27, 51, 75), Саленко (63)

Попереджені: Оріщенко (56), Волченко (76) – Іщенко (33).

*Фото - ЛНЗ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер