Чемпіонат U19. «Минай» – «Динамо» – 0:5. Звіт про матч

Чемпіонат U19. «Минай» – «Динамо» – 0:5. Звіт про матч

У рамках 16-го туру чемпіонату серед юнацьких команд «Динамо» U19 вирушило в гості до одноліток із «Минаю» до однойменного селища на Закарпатті.

Закарпатці є одними з аутсайдерів першості, тому особливих проблем для «біло-синіх» у звітному поєдинку не очікувалося. І з перших хвилин динамівці підтвердили серйозність своїх намірів забити швидкий гол, відкривши рахунок уже на 6-й хвилині. Після закидання Діалло до штрафного майданчика голкіпер випустив м’яча з рук, Горбач підібрав, обіграв голкіпера та захисника, закотивши в порожні ворота – 0:1.

Нічого не дозволяючи супернику створити, динамівці продовжували атакувати. Удар Бражка з-за меж штрафного майданчика заблокував захисник, а Дячук ударом головою не зміг переграти голкіпера, який видав блискучий сейв. Господарі від безсилля лише відповідали грубістю, нещадно б’ючи наших футболістів по ногах.

Але на 29-й хвилині «біло-синім» вдалося подвоїти свою перевагу. Після закидання Волошина до штрафного майданчика Горбач уже виступив у ролі асистента, скинувши п’яткою м’яч на Діалло, і Самба в падінні через себе пробив точно по воротах – 0:2. Десятий гол сенегальця в чемпіонаті U19, і він залишається найкращим бомбардиром «Динамо» в юнацькій першості.

До завершення тайму підопічні Ігоря Костюка цілком могли доводити рахунок до розгромного, але ударам Яцика, Дячука та Діалло не вистачило точності, а Блізніченко з меж штрафного майданчика пробив у руки воротарю.

Після перерви тиск гостей не зменшувався, хоча команди грали на полі не найкращої якості, де створювати моменти вкрай важко. В одному з епізодів Блізніченко не зміг переграти голкіпера з близької відстані, а Діалло, який встигнув на добивання, перебував при цьому в офсайді. Також Горбач пробив із меж штрафного майданчика поруч зі стійкою, на постріл Вівчаренка метрів із 15-ти зреагував воротар, а ще в одному епізоді голкіпер витягнув м’яча з дев’ятки після удару Діалло з району 11-метрової позначки.

Варто відзначити, що у другій половині тайму господарі стали сміливіші й почали турбувати Моргуна – зокрема, Валентин парирував потужний дальній удар суперника. Але «біло-сині» все ж довели рахунок до розгромного. Яцик вивів до воріт Діалло, Самба обіграв воротаря та прострілив до воротарського майданчика, де Уварову залишалося лише підставити ногу, щоб переправити м’яча у ворота – 0:3.

На останній хвилині основного часу Скрипник утік віч-на-віч із воротарем майже з центру поля та, незважаючи на протидію збоку захисника «Минаю», зміг відправити м’яча до сітки – 0:4.

Але й це ще не було крапкою в матчі. Остаточний рахунок двома хвилинами пізніше встановив капітан нашої команди Яцик, прийнявши м’яча у штрафному майданчика, підробивши та точно пробивши в кут – 0:5.

У підсумку впевнена перемога «Динамо», яка дозволяє підопічним Ігоря Костюка зрівнятися з лідируючим «Шахтарем» за кількістю очок у турнірній таблиці.

Чемпіонат U19. 16-й тур

28.11.2021. Минай, стадіон «Минай»

«Минай» – «Динамо» – 0:5 (0:2).

«Минай»: Кемкін, Скиба (Авраменко, 87), Пастернак, Махінка, Кобак (Бодня, 46; Чабан, 87), Диянчук, Байдал, Станкович, Лісовенко, Дурдас (Максимець, 69), Шевчук.

«Динамо»: Моргун, Вівчаренко, Боль, Дячук, Малиш, Яцик, Бражко (Гаджук, 67), Блізніченко (Скрипник, 74), Діалло (Ель Хамліші, 88), Волошин (Шулянський, 87), Горбач (Уваров, 74).

Голи: Горбач (6), Діалло (29), Уваров (84), Скрипник (90), Яцик (90+2).

Попереджені: Дурдас (8), Махінка (43) – Бражко (44).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер