Чемпіонат U19. «Минай» – «Динамо» – 1:1. Звіт про матч

Чемпіонат U19. «Минай» – «Динамо» – 1:1. Звіт про матч

У рамках 16-го туру чемпіонату України серед юнацьких команд київське «Динамо» зустрічалося із закарпатським «Минаєм».

Матч відбувся у Львові на стадіоні «Сокіл» та розпочався з кількагодинною затримкою. Спочатку працівники арени розчищали газон від снігу, а потім у Львівській області, як і по всій Україні, було оголошено повітряну тривогу.

Коли ж матч усе ж таки розпочався, динамівці заволоділи ініціативою. Але суперник зміг нав’язати боротьбу й особливо не дозволяв підопічним Ігоря Костюка розгулятися біля власних володінь. Із моментів «біло-синіх» можна згадати хіба що заблокований постріл Кремчаніна та удар Саленка головою, після якого м’яч пролетів поруч зі стійкою. Біля протилежних воріт один раз довелося вступити у гру Суркісу після удару Бокала, а Юрію Михайліву забракло влучності.

У перерві тренери обох команд зробили корективи у грі, й моменти почали регулярно виникати біля обох воріт. Пономаренко пробив у руки голкіперу, на що господарі відповіли небезпечним пострілом Довбецького, після якого «біло-синіх» урятував Суркіс. Пономаренко продовжував шукати свій момент, але Матвію не щастило. В одному з епізодів нападник забив, але арбітр скасував взяття воріт через офсайд, а трохи згодом воротар закарпатців витягнув м’яча з-під поперечини після «гармати» найкращого бомбардира «біло-синіх».

Утім, на 70-й хвилині форвард усе ж домігся свого. Після проходу Кремчаніна по лівому флангу м’яч дійшов до Пономаренка, і той пробив точно в кут воріт – 0:1.

На жаль, вели в рахунку динамівці лише кілька хвилин. Незабаром господарі заробили штрафний, пішла подача до карного майданчика, і Киричок пробив головою точно по воротах – 1:1.

Динамівці збільшили тиск на ворота суперників. Зокрема, арбітри не зарахували ще один гол Пономаренка через черговий офсайд, Кремчанін ударом зі штрафного не зміг переграти воротаря, який витягнув м’яча з кута.

Біля динамівських воріт також було неспокійно. В одному з епізодів Суркіс парирував небезпечний удар Юрія Михайліва, а Довбецький зі штрафного з 17-ти метрів пробив у руки нашому воротарю. Варто зазначити, що перед цим «біло-сині» залишилися в меншості – Осипенко, зриваючи вихід суперника на наші ворота, порушив правила та був вилучений із поля.

Натомість, навіть маючи на одного гравця менше, динамівці могли розраховувати на перемогу, але знову не пощастило Пономаренку – після його навісу м’яч опускався у ворота, але господарів врятувала поперечина.

У підсумку, бойова нічия – 1:1. «Динамо» продовжує очолювати турнірну таблицю, випереджаючи «Дніпро-1», що йде другим, лише на одне очко. У «Шахтаря», що перебуває на третьому місці, на два бали менше та дві гри в запасі.

Чемпіонат U19. 16-й тур

02.12.2023. Львів, стадіон «Сокіл»

«Минай» – «Динамо» – 1:1

«Минай»: Росул, Киричок, Бідзінський, Климак (Літепло, 46), В. Михайлів, Кицун (Болюк, 90+2), Бокало, Мендрук, Довбецький, Ю. Михайлів (Волчков, 90+2), Лєднєв.

«Динамо»: Суркіс, Гусєв, Балаба, Сизонюк, Котуха (Дикий, 46), Саленко, Осипенко, Кремчанін, Янчишин (Лобко, 75), Пашко (Маткевич, 64), Пономаренко.

Голи: Киричок (74) – Пономаренко (70).

Попереджені: Киричок (20), Літепло (53), Довбецький(77), Лєднєв (84) – Саленко (51), Балаба (59), Кремчанін (69), Пономаренко (76).

Вилучений: Осипенко (90).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер