Чемпіонат U19. «Оболонь» – «Динамо». Прев’ю матчу

Чемпіонат U19. «Оболонь» – «Динамо». Прев’ю матчу

У п’ятницю, 4 серпня, київське «Динамо» проведе матч 2-го туру в чемпіонаті України серед юнацьких команд сезону-2023/2024. Суперником «біло-синіх» стане столична «Оболонь».

Поєдинок відбудеться на полі бази «пивоварів» у Бучі, що під Києвом, початок – о 12:00.

«Оболонь» (Київ)

«Оболонь» U19 була створена після того, як стало відомо, що основна команда «пивоварів» виступатиме у вищому вітчизняному дивізіоні. Старшим тренером команди став Федір Прохоров, його асистентом – Андрій Корнєв.

У рамках підготовки до старту сезону в чемпіонаті України серед юнацьких команд «пивовари» провели низку контрольних матчів. Зокрема, «Оболонь» поступилася юнакам «Динамо» (0:2), розписала результативну нічию з новачком другої ліги столичним «Локомотивом» (3:3), розписала мирову з юнаками черкаського «ЛНЗ» (1:1), а також розгромила «Зорю» U19 (5:0).

У стартовому поєдинку сезону, проти «Колоса» з Ковалівки, підопічні Федора Прохорова зазнали розгромної поразки – 1:4, єдиний гол у «пивоварів» забив у середині другого тайму нападник Олександр Козлов.

«Динамо» (Київ)

Підопічні Ігоря Костюка готувалися до старту сезону на клубній базі у Віті-Литовській, чергуючи тренування з контрольними матчами.

Загалом «біло-сині» провели три спаринги, і в усіх здобули переконливі перемоги – над юнаками зі столичної «Оболоні» (2:0), «Кривбасу» з Кривого Рогу (6:3) та луганської «Зорі» (4:1).

Щодо кадрової ситуації, то склад «Динамо» значно оновився порівняно з минулим чемпіонатом – зокрема, влилася в команду велика група футболістів 2006 року народження, які в сезоні-2022/2023 виступали на правах оренди у складі луганської «Зорі».

У стартовому поєдинку сезону «біло-сині» здобули вдома переконливу перемогу над закарпатським «Минаєм» – 3:0. Дубль записав на свій рахунок нападник Матвій Пономаренко, ще один гол в активі хавбека Любомира Кузика.

Пономаренко разом із гравцем «Шахтаря» Антоном Глущенком, забивши по два м’ячі, очолюють бомбардирські перегони після 1-го туру.


Суддівські призначення

Головний арбітр – Кальонов О.О. (Івано-Франківськ)

Асистенти арбітра – Грушко С.А. (Київська область), Скобля В.С. (Суми)

Четвертий арбітр – Грицай В.О. (Київська область)

Спостерігач арбітражу – Войтюк О.М. (Запоріжжя)

Також на матчі працюватиме система VAR у офлайн-режимі.

Арбітр ВАА – Панчишин Д.І. (Харків)

Асистент арбітра ВАА – Нижник В.О. (Вінниця)

Спостерігач арбітражу ВАА – Можаровський Ю.А. (Львів)


Історія протистояння

Команди раніше між собою на офіційному рівні не зустрічалися.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер