Чемпіонат U19. «Олександрія» - «Динамо» - 2:3. Звіт про матч

Чемпіонат U19. «Олександрія» - «Динамо» - 2:3. Звіт про матч

У п’ятницю, 19-го травня, динамівці з команди U19 в Олександрії у гостях провели матч 27-го туру юнацького чемпіонату України. У ньому підопічні Ігоря Костюка зустрілися із однойменною місцевою командою.

Зустрічалися команди, які хоча і перебували відносно близько у турнірній таблиці юнацької першості U19 (їх розділяли усього дві позиції), різниця очок між ними досягла 10-ти. Динамівці йшли на другому рядку, набравши 65 залікових пунктів, а олександрійці посідали четверту сходинку із 55-ма очками. Зазначимо, що матч першого кола завершився перемогою «Динамо» – 3:0.

Поєдинок вийшов захоплюючим, непередбачуваним та навіть драматичним. Вже до 25-ї хвилини динамівці забезпечили собі впевнену перевагу та вели з рахунком 3:0, але ближче до кінця першої половини зустрічі суперники, перебуваючи у меншості, змогли відквитати два м’ячі та скоротити відставання у рахунку до мінімуму – 3:2. У другому таймі, команди хоча і створювали нагоди для взяття воріт, але рахунок більше не змінювався.

У перші хвилини динамівці намагалися грати першим номером, а господарі діяли на контратаках. Шостак намагався замкнути ближню стійку, але невдало. Ще одного разу свою команду виручив Ігнатенко, який парирував перспективний удар суперника. А ось своїм моментом динамівці скористалися сповна: арбітр призначив пенальті за фол воротаря Мінчева, і Кремчанін чітко його реалізував.

Незабаром після контратаки динамівці подвоїли рахунок. У завершальній стадії Царенко та Кремчанін вдало розіграли м’яч, віддали його лівіше на Яцика, Олександр зробив прострільну передачу до штрафного майданчика, де гравець «Олександрії» Ситников зрізав м’яч у власні ворота.

До третього забитого м’яча призвела контратака киян внаслідок перехоплення м’яча на своїй половині поля. До результативного випаду підключився наш захисник Гусєв, а завершальну крапку влучним ударом поставив Кремчанін, оформивши дубль.

Олександрійці відповіли достатньо небезпечним ударом, і від пропущеного м’яча нашу команду врятувала поперечина. Але це був усього лише епізод. Ще більше господарі ускладнили собі завдання здобути позитивний результат, коли на 31-й хвилині було вилучено Радченка за фол ззаду проти нашого гравця, і команда залишилася у меншості.

Але як не дивно, одразу після цього, незважаючи на відчутну перевагу динамівців, підопічні Віктора Бицюри змогли відквитиати спочатку один м’яч, а потім і другий. Спочатку Романенко скористався виходом із воріт Ігнатенка і перекинув нашого воротаря, перебуваючи в районі правого кута штрафного майданчика. А через три хвилини олександрійці заробили штрафний удар, і після подачі до штрафного майданчика Давиденко головою проштовхнув м’яч у сітку.

На початку другої половини зустрічі «Олександрія» заробила два небезпечних штрафних удари, але отримати вигоду з них не змогли. Динамівці також створили кілька загроз біля чужих воріт, але до прицільного удару справа не дійшла. Хороші прориви флангом робив Гусєв, але на подачі до штрафного майданчика ніхто з партнерів не відгукнувся. Дальні ж навіси господарів проблем для Ігнатенка не створили.

Суперники виконали кілька поспіль стандартних положень, але під час подач від кутової позначки наші захисники та воротар діяли надійно та злагоджено, тож небезпеку вдалося нейтралізувати. Тим часом, біля протилежних воріт динамівці вдало виконали штрафний удар, з першою спробою ворався воротар «Олександрії», а після добивання м’яч опинився у сітці, але миттю раніше арбітр зафіксував положення «поза грою».

Кияни продовжували вести гру під свою диктовку та контролювати хід подій на полі. Вони виконали кілька стандартних положень, але небезпеки вони в собі не несли. Втім, і господарі не відсиджувалися у захисті, тому гра проходила динамічно, обидві команди підтримували достатньо високий темп.

До фінального свистка суперники ще кілька разів намагалися відзначитися, але на підсумковий результат це не вплинуло – 3:2 на користь «Динамо».

Чемпіонат U19. 27-й тур

«Олександрія» - «Динамо» - 2:3 (2:3)

19.05.2023. Олександрія, КСК «Олімп»

«Олександрія»: 1. Мінчев, 23. Романенко, 13. Західний, 2. Савченко (4. Гарькавенко, 46), 18. Капустян, 6. Ващенко (21. Шаповалов, 74), 41. Ситников, 10. Радченко (к), 19. Гунічев, 33. Шостак (9. Андрейчук, 59), 17. Давиденко (22. Черненко, 59).

«Динамо»: 1. Ігнатенко, 20. Гусєв, 5. Сизонюк (2. Єременко, 69), 17. Філатов, 8. Бенедюк (к), 22. Малиш, 37. Царенко (25. Зоренко, 46), 14. Яцик, 19. Маткевич (9. Слесар, 69), 68, 7. Кремчанін (6. Котуха, 90+3), 11. Горбач (18. Саленко, 76).

Голи: Романенко (41), Давиденко (44) – Кремчанін (11, з пен., 25), Ситников (18, автогол)

Попередження: Гунічев (90+4), Андрейчук (90+5) – Філатов (43), Гусєв (45+1), Сизонюк (58), Кремчанін (77)

Вилучення: Радченко (31).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер