Чемпіонат U19. «Полісся» - «Динамо» – 2:1. Звіт про матч

Чемпіонат U19. «Полісся» - «Динамо» – 2:1. Звіт про матч

У четвер, 5-го жовтня, в рамках 10-го туру чемпіонату України серед юнацьких команд київське «Динамо» зустрілося із житомирським «Поліссям». Цей матч був виїзним для нашої команди, але проходив на полі навчально-тренувальної бази «Динамо» у Конча-Заспі.

Зазначимо, що у попередніх турах «біло-сині» здобули сім перемог та двічі зіграли унічию, тож мали у своєму активі 23 очки і посідали друге місце у турнірній таблиці. А суперник динамівців набрав 13 очок та перебував на 7-й сходинці у турнірній таблиці. «Полісся» у попередніх турах три рази перемогло, чотири рази зіграло унічию та зазнало двох поразок.

Динамівцям знадобилося зовсім небагато часу, щоб повести у рахунку: на 7-й хвилині Царенко продемонстрував свою техніку, та, отримавши пас від Михавка на лівому фланзі, змістився у центр, прокинув двох суперників і з лінії штрафного майданчика забив гол-красень у правий кут воріт. Але засмучувалися номінальні господарі недовго – вже через п’ять хвилин вони відновили рівновагу у рахунку. Микитюк до кінця поборовся за м’яч, обіграв суперника, вийшов на ударну позицію та поцілив у ближній кут – 1:1.

Надалі житомирці трохи відсунули гру від власних воріт, але ненадовго. В одній з атак хорошого удару завдавав Гусєв – трохи не пощастило. Незабаром фланговий навіс на дальній стійці головою замикав Кремчанін – воротар впорався. Загалом, по-справжньому небезпечних моментів у першому таймі було небагато, гравці «Полісся» більше оборонялися, а киянам не вистачало результативності у завершальній стадії атак. Не давали бажаного результату і дальні удари.

Хороша можливість відзначитися була у Царенка, але м’яч після його удару зовсім трохи розминувся із площиною воріт. А на 35-й хвилині динамівці ускладнили завдання досягти позитивного результату - Балаба з фолом зупинив вихід суперника сам на сам із воротарем та побачив перед собою червону картку.

Залишившись у меншості, наша команда не припинила спроб вийти уперед, але зробити це до свистка на перерву не вдалося. Крім того, вже у компенсований час другу жовту картку отримав Микитюк, тож склади зрівнялися.

Щойно розпочався другий тайм, як «Полісся» вийшло вперед: Іванов отримав чудову передачу від партнера, вийшов сам на сам із воротарем та реалізував свою нагоду, спрямувавши м’яч точно у правий від себе кут воріт. У наступні хвилини кияни притиснули суперника до його воріт, але отримати вигоду з цього протягом певного часу не виходило. Житомирцям вдавалося відбитися і після навісів до штрафного майданчика зі стандартних положень, і після багатоходових комбінацій.

Близьким до взяття воріт був Саленко, який завдавав удару у падінні, але м’яч у підсумку опинився у воротаря. Ще одного разу м’яч після удару нашого футболіста влучив у поперечину! А на потужний удар Пономаренка зміг зреагувати воротар. Ще з гострого кута пробивав Калин, але голкіпер суперника знову не дрімав.

Останні хвилини поєдинку наші хлопці теж провели в атаці. Зокрема, хорошого удару завдавав Пономаренко, згодом Саленко знайшов на дальній стійці того ж Матвія, але йому забракло влучності. Номінальні господарі тягнули час, і, попри усі зусилля нашої команди, рахунок на табло до фінального свистка так і не змінився.

Чемпіонат U19, 10-й тур

«Полісся» - «Динамо» – 2:1 (1:1)

5.10.2023. Конча-Заспа. НТБ «Динамо»

«Полісся»: 1. Зайченко, 21. Кобернюк (5. Вашкеба, 68), 4. Чечер (к), 9. Мезенцев (3. Дашковець, 46), 26. Максименко (17. Білоконь, 46), 16. Бойчук, 10. Раско, 7. Грохольський (28. Зоренко, 84), 20. Микитюк, 25. Іванов, 11. Кулмалієв (2. Дзень, 68).

«Динамо»: 71. Суркіс, 20. Гусєв, 3. Балаба (к), 2. Михавко, 15. Дикий (6. Котуха, 75), 14. Іщенко (9. Лобко, 75), 22. Осипенко (18. Саленко, 57), 37. Царенко, 7. Кремчанін (19. Пашко, 75), 10. Маткевич (17. Калин, 19), 11. Пономаренко.

Голи: Микитюк (12), Іванов (47) – Царенко (7)

Попередження: Микитюк (2), Кобернюк (65), Грохольський (68), Дзень (71), Іванов (76) – Осипенко (16), Михавко (71), Пономаренко (75)

Вилучені: Микитюк (45+2) – Балаба (35).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер