Чемпіонат U19. «Рух» – «Динамо» – 1:2. Звіт про матч

Чемпіонат U19. «Рух» – «Динамо» – 1:2. Звіт про матч

У рамках 9-го туру чемпіонату U19 київське «Динамо» гостювало у Винниках поблизу Львова, де зустрічалося з місцевим «Рухом».

Поєдинок пройшов на стадіоні ім. Богдана Маркевича за прохолодної, хмарної осінньої погоди. Стовпчики термометрів показували +12 градусів тепла, і часом накрапав невеликий дощ. Відзначимо, що зустрічалися друга та третя команди турнірної таблиці, тож гра очікувалася напружена та непоступлива – такою вона і вийшла. Кияни грали із чорними пов’язками на рукавах через сумну подію – під час виїзду до Львова у дорозі стало зле водію «Динамо» U19 Анатолію Дрогулю, який працював у клубі протягом 20-ти років - врятувати його, на жаль, не вдалося.

Зі стартом поєдинку динамівці міцно притиснули суперника до воріт. Підопічні Ігоря Костюка раз за разом турбували голкіпера львів’ян. Активними були фланги у вигляді Шулянського та Діалло – їхні проходи та подальші простріли до штрафного майданчика були достатньо гострими та перспективними. Хороших ударів завдавали той же Шулянський, Вівчаренко та Бражко після штрафних (двічі). А найреальнішу загрозу відзначитися втратив Царенко, на удар якого приблизно з району одинадцятиметрової позначки після чудового пасу Бражка зреагував воротар «Руха» Ледвій та врятував свою команду від вірного голу.

Впоравшись зі стартовим натиском киян, господарі дещо вирівняли гру та створили небезпеку біля воріт Моргуна після стандартних положень та трохи неточного удару Карабіна. Тим часом кияни перейшли до позиційних атак, більше розігрували м’яч та комбінували. Нарешті, одна з їхніх атак стала результативною, коли Яцик прострілив з флангу, а Діалло з лінії воротарського майданчика у дотик переправив м’яч у сітку, вивівши свою команду уперед. Після цього гості створили ще кілька можливостей, аби подвоїти рахунок, але захист львів’ян діяв безпомилково.

Суперники теж не відсиджувалися біля власних воріт і незадовго до свистка на перерву ледь не зрівняли рахунок зусиллями Карабіна, який з близької відстані, з гострого кута пробив зовсім трохи повз ворота. Тож на перерву команди пішли за мінімальної переваги динамівців.

Другий тайм розпочався із небезпечного стандарту у виконанні «Руха» після того, як м’яч влучив у руку Дячуку. Карабін із півкола перед штрафним майданчиком пробив значно вище. У відповідь Діалло завдав прицільного удару, але Ледвій зіграв на висоті, парирувавши м’яч. Врятував воротар господарів і після удару Горбача. Нагода зрівняти рахунок з’явилася у львів’ян на 62-й хвилині, коли захисники «Динамо» не за правилами зіграли у власному штрафному майданчику проти Карабіна, і арбітр призначив пенальті. З ударом з «позначки» Моргун впорався, але на добиванні першим опинився Сапуга та добив м’яч у сітку.

Засмучувалися кияни недовго і вже через кілька хвилин Діалло промчався лівим флангом, зробив простріл до штрафного майданчика, де дальню стійку з кількох метрів замкнув Шулянський. А далі пристрасті на полі загострилися до межі: після двох поспіль жорстких фолів у центрі поля «червоне світло» побачили перед собою одразу двоє футболістів «Руха»: пряме вилучення отримав Сапуга, і слідом за ним другу жовту картку арбітр показав Слюбику, що помітно ускладнило завдання господарям досягти позитивного результату у матчі.

У час, що залишився до фінального свистка, Шулянський заробив небезпечний штрафний удар, але Яцик пробив у руки воротарю, який накрив м’яч у куті воріт. У підсумку, непроста виїзна перемога «Динамо» U19 – 2:1.

Чемпіонат U19. 9-й тур

«Рух» – «Динамо» – 1:2 (0:1)

24.09.2021. Винники, стадіон ім. Богдана Маркевича

«Рух»: 1. Ледвій, 5. Слюсар, 3. Слюбик, 4. Холод, 2. Савчук, 6. Варфоломєєв, 17. Сапуга (к), 19. Пастух (10. Федор, 59), 7. Непейпієв (20. Кітела, 77), 8. Карабін, 11. Шостак (18. Розаріо, 53).

«Динамо»: 1. Моргун, 2. Вівчаренко, 4. Боль, 6. Яцик (к), 14. Дячук, 17. Бражко (18. Мельніченко, 90+1), 8. Бенедюк, 11. Царенко (23. Мегді, 90+1), 30. Діалло (22. Малиш, 77), 31. Шулянський (29. Блізніченко, 90+1), 7. Попов (9. Горбач, 52).

Голи: Сапуга (62) – Діалло (31), Шулянський (70)

Нереалізований пенальті: Карабін (62)

Попереджені: Сапуга (14), Слюбик (27), Кітела (82) – Дячук (52), Шулянський (57), Бражко (67), Костюк (73)

Вилучені: Сапуга (72), Слюбик (74, повторне попередження).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер