Чемпіонат U19. «Шахтар» - «Динамо» - 0:2. Звіт про матч

Чемпіонат U19. «Шахтар» - «Динамо» - 0:2. Звіт про матч

У 7-му турі чемпіонату України серед юнацьких команд відбулося українське класичне на рівні команд U19.

«Гірники» приймали киян на базі львівського «Руха» у Винниках. Тиждень тому кияни зазнали поразки тут, у Винниках, від «Руха» з рахунком 2:3, після чого львів’яни відірвалися від «Динамо» та «Шахтаря» на 3 очки, при цьому «помаранчево-чорні» мали на один зіграний матч менше.

У порівнянні з грою проти «Руха» Ігор Костюк провів три заміни у стартовому складі своєї команди. Замість Івана Котюхи, Артема Слесара та Дмитра Кремчаніна зі старту вийшли Андрій Маткевич, Роман Саленко та Самба Діалло.

Саме активні дії Діалло посприяли швидкому голу у ворота «Шахтаря» - на десятій хвилині його зупинили не за правилами у штрафному майданчику донецької команди, і арбітр призначив пенальті. 11-метровий чітко виконав Антон Царенко, розвівши голкіпера та м’яч по різних кутах.

Повівши в рахунку, динамівці не думали зупинятися, активно пресингуючи суперника навіть на чужій половині поля. У першому таймі кияни не дозволили супернику створити жодного гольового моменту біля своїх воріт.

Натомість «біло-сині» наприкінці тайму могли відзначитись вдруге. Після кількох кутових поспіль з правого флангу Маткевич навісом знайшов у центрі штрафного майданчика Антона Боля, після удару якого головою м’яч прийняла на себе стійка воріт.

А перед самою перервою вже Царенко опинився на газоні у штрафному майданчику «Шахтаря», проте арбітр «нагородив» Антона жовтою карткою за симуляцію. На початку другого тайму аналогічне покарання за «пірнання» у штрафному майданчику киян отримав Андрій Булеза.

Підопічні Ігоря Костюка контролювали хід зустрічі, а на 66-й хвилині забили другий гол. Після навісу Маткевича з кутового з правого флангу Назар Балаба випередив свого опонента у штрафному «Шахтаря» та ударом головою переправив м’яч у верхній кут воріт – 0:2!

За кілька хвилин аналогічним чином відзначитись нагоду мав кращий бомбардир першості, форвард «Шахтаря» Владислав Погорілий. Щоправда, він замикав головою навіс не з кутового, а зі штрафного з правого флангу, і не влучив з дуже вигідної позиції.

Загалом після другого м’яча гра розкрилася, обидві команди почергово почали створювати небезпечні моменти. Динамівці могли доводити рахунок до розгромного на 80-й хвилині, коли Олександр Яцик, сам розпочавши атаку, розстрілював ворота «Шахтаря» з близької відстані після прострілу з правого флангу. Ворота «гірників» врятував Денис Твардовський.

Активні «гойдалки» на зустрічних курсах тривали до останніх хвилин зустрічі, проте рахунок більше не змінювався. «Динамо» U19 перемагає прямого конкурента у чемпіонській гонці, завдавши йому першої поразки у сезоні.

Чемпіонат U19. 7 тур

«Шахтар» - «Динамо» - 0:2

15.10.2022. Винники. НТБ «Рух»

«Шахтар»: Твардовський, Роспутько, Савченко, Фарина, Булеза, Лосенко, Бако, Хромей, Погорілий, Сігеєв, Пушкарьов.

«Динамо»: Ігнатенко, Малиш, Боль, Балаба, Бенедюк, Маткевич (Грохольський, 85), Яцик (к), Діалло (Янчишин, 61), Саленко, Царенко, Горбач (Кремчанін, 80).

Голи: Царенко (11, пенальті), Балаба (66)

Попередження: Лосенко (33), Булеза (63) – Царенко (44), Боль (67)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер