Чемпіонат U19. «Ворскла» - «Динамо» - 3:4. Камбек у Полтаві

Чемпіонат U19. «Ворскла» - «Динамо» - 3:4. Камбек у Полтаві

У 24-му турі юнацької першості «біло-сині» гостили в Полтаві, де на штучному газоні «Молодіжного» стадіону зустрілися з місцевою «Ворсклою».

Господарі поля активно увійшли до гри і саме вони першими почали створювати потенційно небезпечні моменти.

На 7-й хвилині Тузенко увірвався з м’ячем до штрафного майданчика та пронісся вздовж лінії воротарського, проте завдати удар йому завадили динамівські захисники. Та за хвилину вже Денисові Ігнатенку довелося активно вступати до гри. А за кілька хвилин динамівський голкіпер вдало зіграв на виході зі штрафного майданчика, перервавши потенційний вихід на ворота форварда полтавчан.

Однак на 14-й хвилині «Ворскла» все ж втілила свою стартову активність та ігрову перевагу у забитий м'яч. Після вертикального пасу Черниш пробив з правого кута штрафного майданчика та влучив у дальній кут воріт.

Пропустивши гол, «біло-сині» нарешті активізували свої атакуючі дії. Навін Малиш проривався флангом, проте лише заробив кутовий. Самба Діалло намагався пробити з лету, проте занадто слабко та легко для воротаря.

Натомість біля динамівських воріт продовжували створюватися небезпечні моменти. Киян відверто вибачив Тузенко, який вийшов на побачення з Ігнатенком та вже спокійно спрямував м’яч у кут воріт, однак динамівців врятувала стійка.

Та за дві хвилини полтавці все ж забили вдруге. Після навісу з правого флангу атаки Артемові Сердюку абсолютно ніхто не завадив розстріляти ворота Ігнатенка майже з лінії воротарського майданчика.

В середині тайму момент біля чужих воріт створив динамівець Саленко, перехопивши м’яч у штрафному майданчику «Ворскли», однак передача Романа у центр вийшла неточною.

Господарі поля у свою чергу продовжили не лише створювати гольові нагоди, а і реалізовувати їх. На 28-й хвилині полтавці провели зразкову атаку з переведенням м’яча з правого флангу на лівий, а завершив атаку на дальній стійці Тузенко, якому залишалося розстріляти ворота з близької відстані.

Не чекаючи перерви, Ігор Костюк вдався до першої заміни на 30-й хвилині, випустивши на поле захисника Єгора Сизонюка. У час, що завершався до перерви, киянам вдалося трохи заспокоїтися та перехопити ініціативу. М’яч навіть побував у сітці воріт полтавців, однак арбітри зафіксували офсайд.

Ще дві заміни динамівці зробили у перерві. Гості активно розпочали другий тайм. Кілька разів проривався до штрафного майданчика «Ворскли» лівим флангом активний Діалло. Але гол прийшов з іншого флангу. Малиш віддав пас правіше на Гусєва, а той прострілив у центр, звідки Зоренко в один дотик переправив м’яч у дальній кут – 3:1.

За сім хвилин динамівці скоротили відставання в рахунку до мінімального. І знову відзначився Зоренко, опинившись в потрібний час у потрібному місці після серії рикошетів від захисників та голкіпера та розстрілявши ворота з близької відстані після атаки киян з правого флангу, яку загострив Кремчанін.

На 71-й хвилині вже сам Кремчанін небезпечно бив під поперечину головою після навісу від Діалло, проте Домолега перевів м’яч на кутовий. А за кілька хвилин Діалло здійснив свій черговий прорив до штрафного майданчика «Ворскли» та завершував його ударом, після якого рукою зіграв захисник полтавців. Арбітр призначив пенальті, який чітко реалізував Кремчанін, розвівши м’яч та воротаря по різних кутах.

«Біло-сині» не зупинялися на досягнутому та грали на перемогу. І на 85-й хвилині вони повели у рахунку. Олексій Гусєв прорвався з м’ячем через півполя, змістившись зі свого флангу в центр та знайшов у чужому штрафному майданчику Діалло. Самба не став підлаштовувати м’яч під праву ногу та пробив з лівої – влучно у дальній кут – 3:4!

Обидві команди завершували гру в неповних складах після вилучень Швеця та Малиша. Вже у компенсований час господарі поля влаштували навалу на ворота «Динамо», проте кияни вистояли та здобули феноменальну вольову перемогу, відігравшись після 0:3 у першому таймі!

Цей камбек дозволив «Динамо» скоротити відставання від «Руха», який втратив очки у грі з «Металістом 1925». Тепер головних суперників у боротьбі за чемпіонство відділяє 5 очок за 6 турів до завершення сезону.

Чемпіонат U19. 24-й тур

«Ворскла» - «Динамо» - 3:4 (3:0)

03.05.2023. Полтава. Стадіон «Молодіжний»

«Ворксла»: Домолега, Мельник, Швець, Крупський, Корсун (Баранов, 73), Нестеренко (к) (Крохмаль, 63), Тузенко (Крецул, 80), Черниш, Оденцов (Булгатов, 63), Сердюк, Галас (Бугай, 80).

«Динамо»: Ігнатенко – Гусєв, Філатов, Балаба, Бенедюк (к) (Котуха, 46) – Малиш, Саленко (Сизонюк, 30), Василець (Маткевич, 46), Кремчанін, Діалло – Зоренко (Бойченюк, 90).

Голи: Черниш (14), Сердюк (20), Тузенко (28) – Зоренко (52, 59), Кремчанін (75, з пенальті), Діалло (85)

Попередження: Нестеренко (56), Швець (65), Крецул (82) – Малиш (56), Балаба (80)

Вилучення: Швець (87, повторне попередження) – Малиш (89)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер