Чемпіонат U19. «Зоря» - «Динамо» - 2:4. Звіт про матч

Чемпіонат U19. «Зоря» - «Динамо» - 2:4. Звіт про матч

У суботу, 7 серпня, юнацька команда київського «Динамо» в рамках 3-го туру чемпіонату U19 зустрілася в гостях із луганською «Зорею».

Незважаючи на виїзний статус поєдинку, ініціативою з початку гри заволоділи динамівці. І вже після першого акцентованого удару в площину воріт зуміли відкрити рахунок – на 9-й хвилині Назар Волошин подав зі штрафного, заробленого на лівому фланзі, і Кирило Попов головою спрямував м’яч точно в кут воріт.

За наступні кілька хвилин «біло-сині» ще двічі підбиралися до воріт Антона Жилкіна, проте спочатку після удару Попова головою був зафіксований офсайд, а трохи пізніше після подачі кутового воротар «Зорі» в боротьбі з Дячуком забрав м’яч.

Після пропущеного гола «Зоря» стала активніше та сміливіше виходити в контратаки, що невдовзі призвело до того, що рахунок став рівним. Унаслідок атаки лівим флангом обвідного удару завдав Тузенко – м’яч влучив у стійку, але Вирич на добиванні не схибив, пробивши Нещерета.

На 34-й хвилині чергова атака динамівців увінчалася успіхом – Назар Волошин обійшов Снурніцина на правому фланзі та увірвався до штрафного, завдавши удару в дальній нижній кут воріт, який, схоже, став несподіваним для захисників, які перекривали зону для прострілу в центр – 2:1.

До перерви у воротах «Зорі» міг розписатися і Вівчаренко, однак його удар головою після подачі Царенка з кутового був неточним. Наприкінці першого тайму медична допомога знадобилася двом лідерам атаки «Динамо» – Волошину та Попову. І якщо Назар зміг продовжити гру, то Попов був замінений у перерві на новачка команди – Самбу Діалло.

Уже в дебюті другого тайму «Зоря» могла зрівняти рахунок, коли Нагнойний ударом зі штрафного влучив у поперечину. Динамівці одразу ж покарали суперників за втрачену можливість: Діалло відпасував із лівого флангу в центр штрафного, звідки Антон Царенко просто розстріляв ворота Жилкіна – 3:1.

Ударний початок другої половини зустрічі продовжили спроби Даниїла Алефіренка та Назара Волошина забити прямими ударами зі стандартів, однак намаганням гравців обох команд завадив каркас воріт.

На 58-й хвилині націленість гравців «Зорі» на ворота втілилася в забитий м’яч – після навісу з лівого флангу Алефіренко виграв верхову боротьбу у штрафному «Динамо» та відправив круглого в сітку, скоротивши відставання в рахунку.

В останню 30-хвилинку зустрічі динамівці продовжили домінування на полі, а Самба Діалло ще двічі віддавав паси під удари своїм партнерам – спочатку Філатову, а згодом – Уварову, але ці спроби пробити не увінчалися успіхом. Могла наша команда відзначитися й після стандарту, який із лівого флангу виконав Артем Шулянський, однак у цьому випадку захисникам «Зорі» хоч із труднощами, але все ж удалося винести м’яч зі своїх володінь.

А ось черговий момент, у якому Діалло вивів Царенка сам на сам із Жилкіним, став гольовим – на 78-й хвилині Антон пробив повз голкіпера та оформив дубль.

До фінального свистка динамівці йшли вперед, намагаючись встановити ще більший рахунок, але могли пропустити й після контратаки – Нещерет у стрибку парирував небезпечний удар Алефіренка. У підсумку – 4:2 у Запоріжжі.

Наступний матч підопічні Ігоря Костюка проведуть уже за чотири дні (11 серпня), прийнявши «Минай» у перенесеному 1-му турі чемпіонату U19.

Першість U19. 3-й тур

7.08.2021. Запоріжжя, стадіон «Торпедо»

«Зоря» (Луганськ) – «Динамо» (Київ) – 2:4 (1:2)

«Зоря»: 31. Жилкін, 43. Кисіль, 41. Дудник (К), 35. Снурніцин (64. Мельник, 61), 60. Байрук, 34. Нагнойний, 54. Вирич (58. Сміян, 61), 61. Тузенко (36. Ільченко, 84), 68. Євтушенко (63. Андрущенко,73) , 74. Хлань (86. Гільєрме, 84), 67. Алефіренко.

«Динамо»: 35. Нещерет, 2. Вівчаренко, 5. Скрипник (31. Шулянський, 63), 6. Яцик (К), 7. К.Попов (30. Діалло, 46), 10. Н.Волошин (29. Блізніченко, 69), 11. Царенко (8. Бенедюк, 87), 13. Філатов, 14. Дячук, 22. Малиш, 27. Уваров (9. Горбач, 63).

Голи: Вирич (19), Алефіренко (58) – Попов (9), Волошин (34), Царенко (50, 78).

Попередження: Євтушенко (66), Дуднік (75) – Малиш (56), Діалло (73), Блізніченко (90+1).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер