Чемпіонат юнацьких команд. «Інгулець» – «Динамо» – 1:4. Звіт про матч

Чемпіонат юнацьких команд. «Інгулець» – «Динамо» – 1:4. Звіт про матч

У вівторок, 23 серпня, юнацька команда «Динамо» стартувала в чемпіонаті України сезону-2022/2023.

У день, коли основний склад зіграє в Лісабоні матч-відповідь раунду плей-оф Ліги чемпіонів проти «Бенфіки», команда U19 провела поєдинок проти юнаків із «Інгульця». Незважаючи на виїзний статус поєдинку для нашої команди, відбувся він не у Петровому, що на Кіровоградщині, а у Віті-Литовській на НТБ «Динамо».

Підопічні Ігоря Костюка провели якісну підготовку до сезону, проводячи спаринги як в Україні, так і виїхавши на два міжнародні турніри, ставши і в Чехії, і в Швейцарії бронзовим призером. Високий рівень підготовки динамівці почали демонструвати з перших хвилин і вже до середини першого тайму вигравали з розгромним рахунком.

Перший раз засмутити воротаря суперника вдалося захиснику Котусі, який отримав передачу в центрі поля, змістився до штрафного майданчика та пробив по воротах – м’яч підскочив перед воротарем та залетів у кут.

Подвоїли свою перевагу «біло-сині» після того, як партнери блискучою передачею вивели до воріт Горбача, Ігор обіграв воротаря та з гострого кута відправив м’яча до сітки.

За кілька хвилин у ворота «Інгульця» влетів і третій м’яч, коли Янчишин ударом із лінії штрафного майданчика пробив повз воротаря. А трохи згодом своє прізвище до протоколу записав і Маткевич, після прострілу з правого флангу пробивши у протихід голкіперу.

Додамо, що в «перервах» між голами страж воріт «Інгульця» ще встигав рятувати свою команду, як, наприклад, у випадках із двома ударами Маткевича впритул, або коли надійно вибив м’яча кулаками після подачі зі штрафного.

Примітно, що номінальні господарі, незважаючи на колосальну різницю у класі, не відсиджувалися в обороні, що створювало для динамівців багато вільних зон для розвитку своїх атак, а от самі футболісти «Інгульця» намагалися турбувати Ігнатенка дальніми ударами – щоправда, точність підводила гравців із Петрового.

Але в одному випадку суперник «біло-синіх» усе ж знайшов момент, аби завдати точного удару. Маціюк отримав передачу на лінії штрафного майданчика, підробив під ліву ногу та, не зустрівши опору збоку динамівців, пробив точно в кут – Ігнатенко, незважаючи на відчайдушний стрибок, врятувати не зміг.

Зі стартом другого тайму динамівці отримали чудову нагоду знову збільшити свою перевагу. Голкіпер збив Горбача у штрафному майданчику, і арбітр призначив пенальті. «Вирок» узявся виконувати сам же постраждалий, але не зміг із 11-метрової позначки переграти Корогода.

Надалі «біло-сині» продовжували накочувати атаки за атакою на володіння суперника. Горбач міг забити ще один м’яч, але після подачі з кутового пробив у голкіпера, також з дальньої дистанції в руки воротарю завдав удару Малиш. Могли забивати й номінальні господарі, але Ігнатенко не дозволив м’ячу ще один раз влетіти у свої ворота після удару з близької відстані.

Останні хвилини, зважаючи на спекотну погоду, команди провели у спокійному темпі, і динамівці без проблем здобули впевнену перемогу – 4:1.

Чемпіонат юнацьких команд, 1-й тур

23.08.2022. Віта-Литовська, НТБ «Динамо» (Київ)

«Інгулець» (Петрове) – «Динамо» (Київ) – 1:4

«Інгулець»: Корогод – Кічко, Свіріпа, Жилінський, Бойко (Пивовар, 78) – Чабан, Хаустов, Хоменко (Конебас, 60), Маціюк, Войтюк (Кабаченко, 60) – Рубаненко.

«Динамо»: Ігнатенко – Балаба, Філатов, Котуха (Білоконь, 78), Малиш – Бенедюк, Кремчанін, Саленко, Янчишин (Василець, 66), Маткевич – Горбач (Дзень, 56).

Голи: Маціюк (42) – Котуха (10), Горбач (19), Янчишин (22), Маткевич (29).

Нереалізований пенальті: Горбач (49).

Попереджені: Корогод (49), Бойко (51), Хоменко (57), Кічко (86).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер