Чемпіонат СРСР. «Торпедо» (Кутаїсі) - «Динамо» - 0:2: перша перемога в чемпіонському сезоні

Чемпіонат СРСР. «Торпедо» (Кутаїсі) - «Динамо» - 0:2: перша перемога в чемпіонському сезоні

Ця перемога примітна тим, що вона була здобута на виїзді у стартовому матчі чемпіонату та стала першим кроком у здобутті киянами чемпіонського титулу того сезону, поклавши початок майбутнім звитягам нашої команди. Зазначимо, що ця перемога в чемпіонаті стала для динамівців третьою поспіль та четвертою в історії.

Перед початком сезону старший тренер чемпіонів Віктор Маслов висловив упевненість у тому, що знову зберегти звання його підопічним цілком під силу, попри щораз більшу серйозність налаштування конкурентів. «Ми прекрасно розуміємо всю складність нашого становища: чемпіон - великий «подразник» для всіх колективів, - зазначив Віктор Олександрович. - Київському «Динамо» доведеться грати в чемпіонаті країни, у розіграші Кубка СРСР і Кубка європейських чемпіонів. П'ятеро наших гравців делеговані в збірну СРСР. Нам буде нелегко. Але динамівці здатні, подолавши всі перешкоди, знову піднятися на найвищу сходинку п'єдесталу пошани в 30-му, ювілейному чемпіонаті країни. Саме таке завдання ми і ставимо перед командою».

Незважаючи на те, що це був лише початок сезону, уже в першому турі команди показали цікавий футбол, хорошу гру на напружену боротьбу. Перший гол динамівці забили зі штрафного, який виконав Мунтян. Кутаїські захисники проґавили появу у штрафному майданчику Левченка, який щойно повернувся з турне у складі збірної СРСР. Володимир дочекався м'яча і без перешкоди спрямував його головою у верхній кут воріт.

Перемога ж киян остаточно визначилася в другому таймі. Перевагу нашої команди подвоїв Бишовець, для якого все організував Турянчик. Він вийшов уперед по центру і, замість того щоб віддати пас вільним партнерам, які перебували справа та зліва, раптово дав м’яч урозріз між двома захисниками. Бишовець випередив суперників, заволодів за їхньою спиною м'ячем і, залишившись один на один із воротарем, сильним ударом під поперечину забив другий гол.

Чемпіонат СРСР. 1968 рік. 1-й тур

1 квітня 1968, Кутаїсі. Центральний стадіон, 35000 глядачів.

«Торпедо» (Кутаїсі) - «Динамо» (Київ) - 0:2 (0:1)

«Торпедо»: Квасхвадзе, Лосаберідзе, Цивцивадзе, Ебралідзе, Чхаїдзе, Цверава, Єркомаїшвілі, Аситашвілі, Хуцишвілі (Векуа, 46), Хажалія, Херхадзе.

«Динамо»: Банніков, Ванкевич, Сосніхін, Островський, Левченко, Турянчик, Мунтян, Бишовець (Поркуян, 73), Медвідь, Серебряников, Хмельницький.

Голи: Левченко (40), Бишовець (66).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер