Чемпіонат U19. 12 тур. «Дніпро-1» - «Динамо» - 0:3. Звіт про матч

Чемпіонат U19. 12 тур. «Дніпро-1» - «Динамо» - 0:3. Звіт про матч

Номінально гра вважалася гостьовою для нашої команди, проте за домовленістю сторін вона відбулася на НТБ "Динамо" у Віті-Литовській.

У складі киян Вікентій Волошин відбував другий матч дискваліфікації за вилучення в поєдинку чемпіонату U-19 із "Шахтарем", з аналогічної причини на тренерській лавці сьогодні був відсутній Ігор Костюк. Але в наступному турі обидва вже зможуть приєднатися до команди.

Тренерський штаб "Динамо" застосував ротацію після матчу Юнацької ліги УЄФА з ПАОКом. Так, місце у воротах замість Нещерета зайняв Моргун, Біловар і Забарний склали пару центральних захисників, а Вівчаренко та Кузик грали на флангах оборони. У центрі поля вийшли Бодня, Окоро та Кулаковський, на лівому фланзі діяв Блізніченко, на правому - Єфіменко, а в атаці ставка була зроблена на Велетня.

Кияни одразу ж заволоділи м'ячем і територіальною перевагою. Уже в дебюті поєдинку вивести динамівців уперед міг Єфіменко, проте пробив повз дальню стійку. Пізніше технічно та небезпечно пробивав Вівчаренко, направляючи м'яч під поперечину, проте був трохи неточним. А невдовзі на удар з-за меж штрафного майданчика наважився Бодня - також повз ворота.

Більшу частину ігрового часу футболісти "Динамо" проводили на половині поля суперника, помітно переважаючи "Дніпро-1" у швидкості просування з м'ячем і кількості гострих моментів. Проте ближче до закінчення першого тайму гра заспокоїлася, і лише на 43-й хвилині динамівці знову потурбували воротаря суперників Веклича, коли тому довелося перевести м'яч на кутовий після потужного удару Блізніченка зі штрафного.

Після перерви малюнок гри не змінився: "Дніпро-1" продовжував масовано діяти в обороні, тоді як динамівці намагалися пресингувати та розхитувати суперників. До того ж дніпряни почали періодично переходити центр поля та тримати в тонусі голкіпера киян Моргуна, і тренерський штаб "Динамо" зробив першу заміну, випустивши Шулянського замість Єфіменка.

Тим часом загрожувати воротам ставало все складніше, втрутилася погода: на поля навчально-тренувальної бази "Динамо" опустився густий туман.

Наступною заміною у "Динамо" став вихід Ісадченка замість Кулаковського, і саме Микита зумів нарешті відкрити рахунок у матчі. На 71-й хвилині динамівець найшвидше розібрався у штрафному майданчику суперників і переправив м'яч у дальній кут воріт. Для 17-річного Ісадченка цей гол став першим у юнацькому чемпіонаті України.

На 80-й хвилині спрацювала ще одна заміна: свіжий Шулянський пройшов по лівому флангу та прострілив на лінію воротарського майданчика, звідки Велетень переправив м'яч у ворота - 0:2.

А крапку в поєдинку поставив Блізніченко, який на останній хвилині основного часу прорвався до штрафного "Дніпра-1" та влучно пробив з гострого кута - 0:3!

Після фінального свистка "Динамо" залишилося на другій позиції у турнірній таблиці юнацької першості, відстаючи від "Шахтаря" на два очки.

Чемпіонат U-19. 12-й тур

09.11.2019. c. Віта-Литовська, НТБ "Динамо"

"Дніпро-1" - "Динамо" 0:3

"Дніпро-1": Веклич, Езеагбанарі, Батагов, Жінчин, Швиденко (Савченко, 83), Гаврилюк (Свистун, 72), Копил, Кіреєв (К), Ярмолюк (Кілик, 67), Маловічко (Кобельчук, 40), Гора (Кравченко, 68)

"Динамо": Моргун, Вівчаренко, Біловар (К), Забарний, Кузик (Ярош, 78), Блізніченко (Мащенко, 90+2), Бодня, Окоро, Кулаковський (Ісадченко, 64), Єфіменко (Шулянський, 57), Велетень (Рязанцев, 84)

Голи: Ісадченко (71), Велетень (80), Блізніченко (90)

Попередження: Езеагбанарі (34) - Кулаковський (22), Велетень (71)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер