Чемпіонат U19. 14 тур. «Динамо» - «Зоря» - 1:0. Звіт про матч

Чемпіонат U19. 14 тур. «Динамо» - «Зоря» - 1:0. Звіт про матч

До зустрічі 14-го туру чемпіонату U19 підопічні Ігоря Костюка підходили, перебуваючи на другому місці в турнірній таблиці та відстаючи на два очки від донецького "Шахтаря".

У середу кияни провели виїзний матч Юнацької Ліги УЄФА проти грецького ПАОКа, здійснивши камбек на останніх хвилинах із рахунку 2:0 до 2:2. Нічия в Салоніках дозволила саме "Динамо" пройти до наступного раунду єврокубку, адже в першому матчі в Києві наша команда святкувала впевнену перемогу - 3:0.

Як порівняти з поєдинком у Греції, тренерський штаб "Динамо" змінив половину складу. Сьогодні місце у воротах зайняв Моргун, на лівому фланзі оборони діяв Ярош, на правому - Скорко, а пару центрбеків склали Забарний і Біловар. Бодня, Надольський і Волошин діяли в центрі поля, на флангах грали Шулянський і Блізніченко, а на вістрі нападу - Ванат.

На початку гри суперники обмінялися атаками, однак пізніше ігровою ініціативою заволоділи динамівці, тоді як луганці діяли на контрвипадах. "Біло-сині" намагалися підібратися до володінь "Зорі" здебільшого через фланги, активним був Шулянський, кілька разів по воротах пробивав Ванат, проте до результативних дій це не призводило.

У другій половині тайму вже луганці почали турбувати Валентина Моргуна, але наш голкіпер діяв упевнено.

А на 42-й хвилині "Динамо" в меншості залишив Артем Шулянський, небезпечно зігравши проти свого візаві високо піднятою ногою й отримавши пряму червону картку. Товкач отримав розсічення та був замінений, Артему також довелося покинути поле, хоч він і вибачився перед суперником.

Після перерви луганці грали першим номером, намагаючись скористатися чисельною перевагою. Певний час гостям удавалося тримати в напрузі нашого голкіпера та гравців захисту, однак рахунок був відкритий на користь "Динамо".

На 63-й хвилині Владислав Ванат вирішив завдати дальнього удару, пробивши з лінії штрафного майданчику, та відправив м'яч у ближній кут воріт "Зорі" - 1:0!

Забивши гол, кияни продовжували атакувати, ще один момент мав Ванат, якого на ворота луганців виводив Волошин, але цього разу динамівцю не вдалося пробити голкіпера.

Кінець матчу пройшов у боротьбі, наші суперники не втрачали надії відігратися. На останній стандарт до воріт "Динамо" прибіг навіть голкіпер "Зорі", проте оборона "біло-синіх" діяла надійно та втримала рахунок. У підсумку мінімальна перемога команди Ігоря Костюка - 1:0.

"Динамо" U19 завершить ігрову програму 2019 року гостьовим матчем із чернігівською "Десною", який відбудеться 6 грудня.

Першість U19. 14-й тур

1.12.2019. НТБ "Динамо", Віта-Литовська

"Динамо" U19 - "Зоря" U19 1:0 (0:0)

"Динамо": Моргун, Скорко, Біловар, Ярош, Забарний, Волошин, Надольський (К) (Вівчаренко, 57), Бодня (Глушач, 90), Блізніченко, Шулянський, Ванат

"Зоря": Кияшко, Товкач (Лук'янченко, 44), Махонін, Дудник, Леонов, Цопа (К), Сміян (Нерух, 75), Янковський, Нагнойний (Асєєв, 89), Кулик, Скидан

Гол: Ванат (63)

Попередження: Скорко (11), Блізніченко (13), Вівчаренко (90+2) - Янковський (32), Кулик (90)

Вилучення: Шулянський (42)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер