Чемпіонат U-19. 4-й тур. «Динамо» – «Шахтар» – 2:0

Чемпіонат U-19. 4-й тур. «Динамо» – «Шахтар» – 2:0

Як і належить поєдинкам між принциповими суперниками, звітна зустріч вирізнялася великою кількістю боротьби з перших хвилин. Обидві команди не хотіли поступатися на жодному клаптику поля, багато грали в пас та активно діяли у відборі м’яча. Але занадто близько до воріт одне одного суперники не підбиралися. Наприкінці першої чверті години хорошим пасом із центру поля Смирного на ударну позицію вивів Калюжний, Євген обіграв захисника та завдав удару в ближній кут – воротар на місці. Також воротам загрожував Щебетун – Терещейко також був на місці. А ось із третьої спроби господарям пощастило більше: отримавши передачу з глибини поля від Шепелєва, Щебетун прийняв м’яча, опустив його на землю та метрів із 12-ти трохи правіше центру в боротьбі з двома суперниками переправив його до сітки!

Після цього гості ледь не зрівняли рахунок, але за динамівців зіграла поперечина, яку м’яч струсонув після рикошету. А наприкінці тайму кияни подвоїли рахунок, скориставшись помилкою в обороні «Шахтаря»: Тимчик отримав м’яча на правому краю штрафного майданчика від Таранухи, трохи наблизився до воріт та майстерно пробив низом у дальній кут – м'яч рикошетом від центрального захисника залетів у ворота! А вже в компенсований час Фурсов жорстко збив Тимчика у власному штрафному майданчику, за що отримав попередження. Пенальті взявся пробивати Шепелєв, але не зміг переграти воротаря. З тим команди й пішли на перерву.

У другому таймі команди продовжили діяти максимально зібрано та грамотно. Неприємний епізод стався через хвилин 10 після поновлення гри, коли невдало впав на газон гравець «Шахтаря» Глагола та вдарився головою. Протягом тривалого часу йому надавали допомогу не лише лікарі обох команд, а й фахівці зі служби невідкладної допомоги «Борис». Урешті-решт, гравця довелося відвезти до лікарні.

Тим часом, гра продовжилася, гості кілька разів загрожували воротам Маханькова, але наш воротар діяв надійно. Загалом, гра динамівців відзначалася злагодженістю, команда добре контролювала м’яч у центрі поля завдяки Калюжному, Шепелєву та Смирному, а згодом – Козаку, активними були фланги, надійним – захист: Ярмоленко та Чоботенко вигравали майже всю боротьбу, а крайні оборонці за можливості активно підключалися до атакуючих дій. Завдяки цьому та дотриманню структури гри й удалося досягти позитивного результату. У компенсований час із кількох метрів у поперечину поцілив Щебетун, м’яч відскочив до Шепелєва, але Володимир спрямував його поруч із лівою стійкою.

Чемпіонат U-19. 4-й тур

«Динамо» – «Шахтар» – 2:0 (2:0)

26.08.2015. смт.Чапаєвка, НТБ «Динамо» (Київ), 300 глядачів

«Динамо»: 12. Маханьков, 18. Тимчик, 2. Ярмоленко, 3. Чоботенко, 14. Михайличенко, 7. Калюжний (к), 11. Тарануха (9. Лісовий, 80), 6. Шепелєв. 5. Смирний (8. Козак, 56), 21. Вантух (4. Дубінчак, 68), 10. Щебетун.

«Шахтар»: 1. Терещейко, 2. Грачов, 3. Фурсов, 4. Семеніхін (13. Чаговець, 35), 5. Гладченко, 6. Сеницький (к) (17. Глагола, 46; 15. Проданов, 63), 7. Топалов, 8. Якимець, 9. Бугай, 10. Пихальонок, 11. Авагимян.

Голи: Щебетун (23), Тимчик (40).

На 45+1-й хвилині Шепелєв не реалізував пенальті.

Попередження: Михайличенко (52), Тимчик (81) – Фурсов (45).

* Текст Світлана Полякова, фото Андрій Куцан.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер